Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, și directorul IES Francisca de Pedraza, Lourdes Muñoz Duaso, au semnat în această dimineață „Angajamentul de adopție” al Casei lui Hippolytus de către acest Institut Alcala.

La evenimentul, la care a participat și viceprimarul și consilierul pentru Educație, Diana Díaz del Pozo, studenții IES au prezentat un proiect de inovație și robotică legat de Casa de Hippolytus cu care au participat la „Retotech”.

Rodríguez Palacios i-a felicitat pe „studenții IES Francisca de Pedraza pentru interesul pe care l-au manifestat față de o parte importantă a istoriei noastre: trecutul nostru roman. Casa lui Hippolytus este unul dintre cele mai vizitate bunuri din Alcalá de Henares și este important ca vecinii noștri, în special cei mai tineri, să o cunoască și să o aprecieze”.

Primarul le-a urat elevilor și Comunității Educaționale „sărbători fericite și un an nou 2023 prosper în care avem încredere că se va lucra pentru finalizarea Institutului, pe care îl așteptăm de atâția ani”.

Programul „La Escuela Adopta” a fost lansat în anul școlar 2017-2018 și încurajează școlile din Alcalá de Henares să adopte simbolic o clădire sau un spațiu de patrimoniu din oraș, desfășurând activități și lucrând pentru a-l cunoaște mai bine. De când și-a început călătoria, școlarii care au participat la programul „La Escuela Adopta” au adoptat Biblia Poliglotă, Palatul Laredo, Universitatea din Alcalá, Parque de los Cerros, râul Henares sau curtea Vechii Mănăstiri. din San Juan de la Penitencia, printre alte spații emblematice ale orașului.

IES Francisca de Pedraza este prima școală secundară din acest oraș care participă la program.

La eveniment, care a avut loc la Casa de Hippolytus, au participat și reprezentanți ai Direcției pentru Educație din Zona Teritorială de Est Madrid, alți consilieri ai Corporației Municipale și membri ai Comunității Educaționale IES.

Sursa: IES Francisca de Pedraza „adoptă” Casa lui Hippolytus