În această dimineață, viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, și consilierul președinte al Districtului I, Susana Ropero, au prezentat în cadrul unei conferințe de presă programul care alcătuiește Fiestas de San Isidro 2022 , festivități care, în cuvintele viceprimarului, „ reprezintă celebrarea primelor festivități recreative fără restricții după acești doi ani foarte complicati; Sunt petreceri de cartier, necesare –a insistat el- pentru ca, mai presus de toate, bătrânii noștri care au suferit atât de mult, să își reia viața și să socializeze din nou”.

Susana Ropero a explicat în detaliu ce sărbătorile vor începe vineri, 13 din mai și va rula până duminică 15. „ În această ediție, pe care am proiectat-o ​​cu mult entuziasm, urmează să încorporăm noutăți importante, dintre care prima se referă la locații, întrucât vor fi două. Pe de o parte, Parcul San Isidro, cum ar putea fi altfel, iar pe de altă parte, Parcul O’Donnell, marele plămân verde al orașului nostru și care se află în Districtul I.” Ropero a detaliat că activitățile pe care le va găzdui O’Donnell vor fi diverse și pentru diferite audiențe „printre acestea –a inventat– a doua noutate: bio- cursuri de yoga sănătos și pilates în timpul zilei de duminică la Casita del O’Donnell, pentru care nu va fi necesară înregistrarea prealabilă și vor fi deschise publicului până la limita maximă”.

Festrile vor începe vineri, 13 mai, cu vizite ghidate gratuite la Complutum și Casa de Hipolytus (cu înregistrare prealabilă la dinamización.participacion@ayto-alcaladehenares.es), cu vernisajul unei expoziții la Centrul Civic Manuel Laredo de către Asociația Culturală Eras de San Isidro, care poate fi vizitată până duminică, și cu ateliere de mediu la Casita del O’Donnell, care va avea loc tot sâmbătă și necesită înregistrare prealabilă 30 cu minute înainte de începerea activității.

Sâmbătă la 30: 00 orele deschiderea oficială a Fiestas va avea loc în Parque de San Isidro iar pe tot parcursul după-amiezii vă puteți bucura de ateliere, dansuri regionale, teatru și chiar un concert.

„Duminică ne vom putea bucura de a treia noutate pe care am încorporat-o în program -președintele Sectorului I a anunțat- este paradă tradițională a îndrăgitei noastre trupe de Uriași și Capete Mari care va începe din Parcul San Isidro, și care anul acesta va fi însoțită de o paradă formată din Asociațiile Raionale, cărora vreau să le mulțumesc pentru colaborare, ele vor fi Centrul Extremeño, Școala de Dans a lui Pepe Vento, Casa Andaluziei și Dultzainerosi din Centrul Castilian Leonez”. Parada se va încheia la Parque O’Donnell. De asemenea, vor fi jocuri pentru cei mici, ateliere, dansuri, pictura pe față, un turneu de șah, un concert de electrocumbia și o activitate oferită de programul Otra Forma de Moverte pentru promovarea petrecerii timpului liber sănătos în rândul celor mai mici”.

Viceprimarul a subliniat că distribuirea gogoșilor San Isidro va avea loc și duminică în Parcul San Isidro, „ anul acesta – a subliniat el- Am dorit să avem o grijă deosebită de această tradiție și gogoșile vor fi livrate ambalate individual pentru a păstra siguranța tuturor vecinilor noștri. Aceste petreceri – a concluzionat Lezcano- sunt cu totul speciale, pentru că sunt una dintre cele mai vechi din oraș, într-un cartier foarte drăguț, sunt petreceri de cartier și vrem să le promovăm prin punând în valoare parcurile ca spații de locuit în aer liber.

Dipticul San Isidro 2022

Sursa: Alcalá celebrează sărbătorile San Isidro în acest weekend cu vești importante