Plaza de Cervantes din Alcalá de Henares va găzdui miercurea viitoare, 4 mai, , între 10 : și 17: ore, unul dintre evenimentele anterioare ale celui de-al X-lea Congres național al farmaciștilor comunitari, organizat de Societatea Spaniolă de Farmacie Clinică, Familială și Comunitară (SEFAC).

Evenimentul va consta într-un „Cort de Sănătate pentru Populație”, în care toți cei care vin vor putea vedea din prima mână munca și serviciile desfășurate și oferite de profesioniștii din domeniul farmaceutic. Aceștia vor fi cei care vor informa participanții despre modul de a efectua teste rapide, măsurători ale tensiunii arteriale, analize de glucoză, modul de utilizare a inhalatoarelor pentru astm și utilizarea corectă a medicamentelor, precum și conservarea și păstrarea acestora. În plus, vor fi furnizate și informații cu privire la modul de utilizare a fotoprotectoarelor pentru piele și la modul de reciclare a recipientelor și medicamentelor expirate sau deja utilizate.

Consilierul pentru sănătate în Consiliul municipal Alcalá de Henares , Blanca Ibarra, a mulțumit „ Societății Spaniole de Farmacie Clinică, Familială și Comunitară pentru angajamentul față de orașul nostru pentru celebrarea acestui eveniment înainte de Congresul său, care va include, de asemenea, cu o mare participare profesioniști din domeniul farmaceutic Complutense și studenți în farmacie de la Universitatea din Alcalá, care se vor afla în împrejurimile cortului invitând vecinii să intre și să învețe despre servicii” .

La rândul său, Fernando Cantalapiedra, farmacist comunitar care coordonează cortul și profesor asociat la Universitatea din Alcalá, are a explicat că acest cort își propune să facă publice serviciile oferite de Farmacie de care cetățeanul are nevoie, pe lângă Eliberarea medicamentelor și indicarea dispozitivelor medicale și a medicamentelor fără prescripție medicală: „Farmaciștii comunitari sunt profesioniști din domeniul sănătății înalt pregătiți și. uneori, subutilizate”, spune Cantalapiedra, care adaugă: „ Prin consens cu societățile științifice medicale și de asistență medicală, multe consultații de asistență primară pot fi curățate în toate acele cazuri de patologii minore. , sau să desfășoare activități, ca și cu această ocazie, împreună cu Consiliul Local pentru promovarea îngrijirii sănătății în rândul populației”.

Sursa: Alcalá de Henares va găzdui unul dintre evenimentele dinainte de X Congresul Societății Spaniole de Farmacie Clinică, Familială și Comunitară…