Ministrul Președinției, Relațiile cu Instanțele și Memoria Democratică, Félix Bolaños, a prezidat, împreună cu președintele Guvernului Canarelor, Ángel Víctor Torres, ședința Comisiei Mixte pentru Reconstrucția, Recuperarea și Sprijinul insulei La Palma, care a avut loc pe Insula Canare. .

La întâlnire au participat și miniștrii de Interne, Fernando Grande-Marlaska; Politica teritorială, Isabel Rodríguez; și Transporturi, Raquel Jiménez (acesta din urmă în mod telematic), pe lângă președintele Cabildo și primarii municipalităților afectate.

Ministrul de Președinția a evidențiat că Guvernul Spaniei a mobilizat ajutor pentru o sumă mai mare de 336.6 M€, ceea ce reprezintă un 66 % din total, în valoare de aproximativ 511, 5 M€ și au au beneficiat aproape 33.700 familii, firme si fermieri. „Am auzit vocea vecinilor prin primarii lor, înțelegem nevoia lor de certitudine odată ce au deja ajutorul și tocmai la asta lucrăm”, a spus Bolaños.

Sursa: Guvernul Spaniei – Ajutorul guvernamental acordat La Palma a beneficiat mai mult de 11.700 familii, companii și fermieri