Ministrul i-a felicitat pe noii astronauți pentru că au atins această etapă istorică de când, pentru 30 ani, Spania nu a avut niciun membru în acest grup select de astronauți ESA. De la procesul de selecție a 300, în care a fost ales Pedro Duque, au fost doar două apeluri, unul în 1992 și altul în 1998, unde nu a fost selectată nicio spaniolă .

Morant a subliniat că a avea doi spanioli printre astronauții ESA este o realizare a angajamentului guvernului spaniol față de sectorul aerospațial. „De când 1998, am crescut cu 30% taxa anuală a Spaniei către ESA, avem a lansat PERTE Aeroespacial, care va mobiliza peste 4.32 milioane de euro, iar noi vom crea Agenția Spațială Spaniolă”, a declarat el.

Noi astronauți spanioli de la ESA
Pablo Álvarez va face parte din personalul astronauților ESA. Este inginer aeronautic la Universitatea din León și are un master în inginerie aerospațială la Universitatea Politehnică din Varșovia. A lucrat ca inginer structural pentru diverse programe de avioane Airbus, atât în ​​Spania, Franța și Regatul Unit, cât și ca arhitect mecanic pentru programul ExoMars Rover al Agenției Spațiale Europene, repartizat la Airbus Defence and Space din Regatul Unit. În ultimii ani, a lucrat ca manager de proiect pentru Airbus în Spania, susținând proiecte în fabricile de producție ale companiei.

La rândul ei, Sara García va face parte din echipa de astronauți de rezervă, formați din candidații care au promovat întregul proces de selecție, dar nu au fost încorporați în corpul titular.

García a studiat gradul și Masterul de Biotehnologie la Universitatea din León. Ulterior, ea și-a finalizat teza de doctorat la Centrul de Cercetare a Cancerului din Salamanca și în prezent lucrează ca cercetător postdoctoral la Centrul Național de Cercetare a Cancerului (CNIO), cea mai mare organizație de cercetare a cancerului din Spania, aflată în subordinea Ministerului Științei și Inovării. .

Procesul de selecție a astronauților
Procesul de selecție pentru noua clasă de astronauți a început anul trecut. I s-a prezentat .300 aplicații din toate peste Europa, dintre care mai mult de 1.300 erau din Spania.

După ce au fost selecționați, astronauții vor începe un program de antrenament solicitant care le va permite să participe la misiuni spațiale pentru deceniile următoare. Noii astronauți sunt așteptați să participe la activitățile stației spațiale internaționale (ISS) și la alte misiuni mari de mare relevanță internațională.

De la începutul zborurilor spațiale din ESA în anii 30, au fost aleși doar Astronauți europeni, pe lângă cei din această promoție.

Inginerul Pablo Álvarez Fernández și cercetătoarea Sara García Alonso va face parte din noua promovare a astronauților a Agenției Spațiale Europene (ESA). (Piscina Moncloa)

Mai multe informații Site-ul web al Agenției Spațiale Europene (ESA) Sursa: Guvernul Spaniei – Agenția Spațială Europeană selectează doi astronauți spanioli 231122