Trei romani au murit si 18 au fost raniti dupa ce microbuzul cu care se indreptau spre Italia, a fost lovit de un TIR pe o autostrada din Ungaria.

Coliziunea s-a produs azi dimineata, in timp ce microbuzul era stationat intr-o coloana, la intrarea pe autostrada M5 si avea avariile activate.

Se pare ca tirul, inmatriculat in Bulgaria, circula cu aproximativ 70 – 80 de km pe ora si nu ar fi existat urme de franare, potrivit presedintelui Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Florin Hagiu, citat de Mediafax.

Tirul a lovit mai multe masini dupa ce a intrat din plin in microbuzul cu cetateni romani. În urma impactului au fost raniti in total 33 de oameni, printre care se numara cetateni bulgari, sarbi si turci.

Ranitii au fost transportati la mai multe spitale din Ungaria, iar unul dintre pasageri, care se afla in stare grava, a fost luat cu un elicopter de la locul accidentului.

{loadposition ungaria30aug2013}

Microbuzul apartine unei firme de transport din Galati si se indrepta spre Italia. Secretarul de Stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a demarat o misiune medicala si o echipa SMURD s-a deplasat cu un zbor special la Budapesta.

{loadposition publi-in-article}