#Madrid –

Organizat de SUMMA 112, în colaborare cu SAMUR-Protecția Civilă

Peste 250 de profesioniști din cadrul Serviciului de Urgențe Sanitare Extraspitalicele din Comunitatea Madrid, SUMMA 112, și de la SAMUR-Protecția Civilă, serviciul municipal al Primăriei Madrid, au participat la a II-a Conferință privind Urgențele Sanitare din regiune pe 7 martie. , care a găzduit Spitalul de Urgență pentru Asistente Isabel Zendal. Întâlnirea, organizată de SUMMA 112 în colaborare cu SAMUR-Protecția Civilă, a fost inaugurată de ministrul Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, și încheiată de ministrul adjunct al Sănătății și Sănătății Publice, Fernando Prados Roa.

La Jornada, sub titlul deCoordonarea ca coloană vertebrală a situației de urgență, Au fost prezenți directorul general al SUMMA 112, Manuel J. Guiote, și directorul general adjunct al SAMUR-Protecție Civilă, Carmen Camacho. S-a concentrat pe analiza progreselor tehnologice și a modelelor de răspuns la îngrijire în domeniul urgențelor sanitare.

Ruiz Escudero a subliniat, în timpul discursului său, că „dacă ceva trebuie să prevaleze într-o situație de urgență sanitară sau de catastrofă, este coordonarea serviciilor care participă la răspunsul oferit și a insistat că atât profesioniștii SUMMA 112, cât și cei de la SAMUR-Protecție Civilă sunt „referințe la nivel național” pentru „marea specializare și pregătire” lor.

„Pentru a consolida puterea acestor servicii, un aliat fundamental este tehnologia, deoarece contribuie în mod clar la îmbunătățirea îngrijirii pacienților. Din Comunitatea Madrid ne angajăm pentru o transformare digitală a sistemului, pentru a oferi asistență medicală mai sigură și mai precisă. În SUMMA 112, implementarea de pionierat a raportului de îngrijire clinică digitală și consultarea istoricului clinic al pacientului, la care au acces și din SAMUR, s-a văzut de câteva luni”, a spus acesta.

PROGRAM

Un alt reper tehnologic al SUMMA 112 este platforma Centrului de Coordonare, care permite geolocalizarea tuturor resurselor sale, precum și instrumente care îi ajută pe profesioniști să ia decizii, pentru a oferi cel mai bun răspuns la urgențele sanitare. În acest sens, șeful Serviciului de calculatoare, José Martínez Gómez, a prezentat o analiză a prelucrării datelor în procesul de îngrijire și a aprofundat în proiectarea algoritmilor și aplicațiilor pentru a face previziuni cu privire la numărul de apeluri, trimiteri de resurse mobile sau incidente de riscul vieții.

La rândul său, șeful de serviciu SAMUR Ramón Elías s-a concentrat pe interconectarea tehnologică în managementul timpului, planificarea resurselor umane și procedurile din acest serviciu, evidențiind aspecte precum un Dashboard în timp real. Iar șefa de serviciu SUMMA 112, Gemma Izquierdo, a intervenit cu o prezentare privind cercetarea în tehnologii aplicate situațiilor de urgență și, mai precis, asupra proiectului european Rescuer, al cărui partener SUMMA 112 și la care participă 20 de țări, cu obiectivul monitorizării cognitive. încărcarea primilor interventori în dezastre și dezvoltarea de prototipuri de sisteme care ajută la reducerea acesteia. În sfârșit, în domeniul tehnologiei, au avut loc și demonstrații de platforme de telemedicină aplicate în situații de urgență.

De asemenea, în cadrul Conferinței a fost analizat modelul de răspuns oferit de SAMUR-Protecție Civilă, cu un discurs al Nataliei Vanesa González Puebla, asistent al Departamentului Protecției Civile; îngrijire cuprinzătoare a pacienților în stare critică, de Carmen Mendoza, medic Management SUMMA 112; Enrique Claudio, supervizor Nursing, și Miguel Morato, „Tehnician 0” al acestui serviciu.

În sfârșit, Justin Outrey, medic de urgență la Serviciul SAU-SAMU-Smur și membru al Consiliului științific al Societății Franceze de Medicină a Dezastrelor, a participat la conferință pentru a explica modelul francez de urgențe și urgențe medicale, în timp ce Carlos Álvarez Leiva, colonel medical, doctor al Universității din Sevilla și director al Fundației SAMU, a fost însărcinat cu susținerea conferinței de închidere, sub titlul de Aplicarea sănătății militare în managementul dezastrelorîn care s-a concentrat pe logistica îngrijirii ca competență de bază a medicinei dezastrelor.

Sursa: Comunitatea Madrid – A sărbătorit a II-a Zi a Urgențelor Sanitare din Comunitatea Madrid