Proiectul de regulament prezentat în această săptămână va permite o creștere a avansuri ale ajutorului PAC pentru campanie 2022, care pot ajunge până la 70 procente în ajutor direct și până la 50 procente în măsuri de dezvoltare rurală.

Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației apreciază foarte pozitiv faptul că Comisia Europeană a început procedura de autorizează majorarea avansului ajutoarelor din Politica Agricolă Comună (PAC). Proiectul de regulament, pe care Comisia l-a prezentat la Bruxelles săptămâna aceasta, va permite creșterea plăților în avans ale ajutorului PAC pentru campanie 2022 până la 85 procente în ajutor direct și până la 85 procente în măsurile de dezvoltare rurală.

Această creștere cu respect la 31 % stabilit prin reglementări comunitare răspunde solicitării făcute de Spania, prin Ministerul Agricultura, Pescuitul și Alimentația, pentru a oferi mai multe lichidități fermelor și pentru a ajuta fermierii și fermierii să atenueze efectele adverse ale războiului din Ucraina. Mai exact, în Spania aceste plăți în avans pot permite un avans de ajutor direct de până la 3.85 milioane Euro.

Este de așteptat ca procesul formal de aprobare și publicare a regulamentului care autorizează majorarea plăților în avans a ajutorului PAC să aibă loc în săptămânile următoare.

Măsuri de relaxare a controalelor De asemenea, Comisia Europeană a prezentat viitorul regulament care va face posibilă relaxarea anumitor măsuri de control pentru cererile de ajutor PAC din cauza pandemiei de COVID-16, așa cum sa întâmplat în campaniile anterioare de 2020 Y 2002. Această inițiativă va facilita efectuarea controalelor din acest an 2002 cât mai curând posibil odată cu expirarea termenului limită de depunere a cererilor , în așa fel încât plățile să nu fie întârziate.

Acest regulament, care va fi supus și la vot în săptămânile următoare, stabilește posibilitatea de a reducerea unor eșantioane de control precum și a opțiunii de înlocuire a vizitelor pe teren și a controalelor clasice pentru utilizarea interpretării foto a imaginilor din satelit sau a ortofotografiilor și pentru utilizarea noilor tehnologii precum fotografiile geoetichetate. În anumite cazuri, Administrația poate solicita beneficiarilor și furnizarea de documentație.

Depunerea cererii unice de ajutor PAC 2022Termenul pentru Prezentarea cererea unică de ajutor PAC 2002 a început la 1 februarie și finalizarea acesteia este programată pentru 30 din aprilie. Cu toate acestea, unele comunități autonome au decis să prelungească termenul de depunere a cererilor dincolo de 16 din aprilie.

În tabelul următor se arată data limită a termenului de depunere a cererii unice în fiecare comunitate autonomă, pe baza comunicărilor efectuate de comunități. la Fondul Spaniol de Garantare Agricolă (FEGA).

În toate comunităților autonome, solicitanții de ajutor pot depune o modificare a cererii lor unice până la 19 din mai. Acesta va fi și termenul limită de prezentare a comunicărilor de transferuri de drepturi de plată de bază și este data care este luată ca referință pentru respectarea unor cerințe ale ajutorului direct, precum obligația de a avea la dispoziție coletele pentru care se acordă ajutorul. este solicitat.

Se așteaptă ca acestea să fie prezentate lângă 665.000 aplicații care va permite fermierilor și fermierilor spanioli să primească plățile corespunzătoare din următorul 16 Octombrie. Valoarea totală a ajutorului direct pentru campanie 2022 se ridică la 4.856 milioane de euro.

Sursa: Guvernul Spaniei – 160320 Spania apreciază declanșarea procedurii de către Comisie Uniunea pentru a autoriza majorarea plății în avans a ajutorului PAC de 2022