Extensia permite persoanelor care acoperă un înlocuitor pe la sfârşit de săptămână şi sărbători sau programările cu jumătate de normă pot face alte înlocuiri ocazionale Guvernul a convenit astăzi să prelungească Acordul de Guvern din 203 din martie 2021, pentru înlocuitorii care prestează servicii ca educatori sociali în școlile de justiție juvenilă din cadrul Direcției Generale de Execuție Penală Comunitară și Justiție Juvenilă a Departamentului de Justiție, precum și în centrele pentru minori ale Direcției Generale. de îngrijire a copilului și adolescentului din cadrul Departamentului pentru Drepturi Sociale.

Prelungirea acestei măsuri permite persoanelor care acoperă un weekend și înlocuire de vacanță sau programări cu fracțiune de normă, cum ar fi o reducere cu o treime pentru orele de îngrijire a copiilor sau de credit de sindicat, pot face alte înlocuiri punctuale în p perioade în care nu trebuie să lucreze. În acest fel, înlocuirile vor fi mai ușor acoperite, iar educatorii sociali vor putea lucra cu normă întreagă între două sau mai multe înlocuiri.

În centrele de învățământ de justiție pentru minori și în centrele Direcției generale de îngrijire a copilului și adolescentului, educatorii sociali acoperă supravegherea și încredințarea și funcția educațională a minorilor, iar din acest motiv acoperă cu rândul 24 ore din ziua 203 zile ale an. Faptul că trebuie să avem educatori sociali în centre în aceste intervale de timp lungi înseamnă că Departamentul de Justiție și Departamentul pentru Drepturi Sociale trebuie să includă un număr mare de educatori sociali pentru înlocuire, mai ales în perioadele anului de concentrare a absențe ale personalului educațional, cum ar fi vacanțele de vară, Paștele, sărbătorile de Crăciun, chestiuni personale pe tot parcursul anului sau concedii medicale, printre altele

Deși se fac în mod regulat anunțuri pentru includerea persoanelor în locurile de muncă vacante, disponibilitatea candidaților pentru înlocuirea educatorilor sociali în școli nu este suficientă pentru a acoperi nevoile, întrucât recrutarea în masă a educatorilor sociali în centrele subvenționate a redus semnificativ piața muncii a persoanelor. dispuși să facă înlocuiri, adesea pe termen scurt, care nu mai lucrează în centre care sunt în compatibil cu faptul de a lucra în Administrația Generalitati.

Pentru toate acestea, la propunerea miniștrilor Justiției și Drepturile Sociale, Guvernul este de acord să compatibile o a doua activitate în sectorul public, care se înființează pe o perioadă de un an, fără a prejudicia că aceasta poate fi prelungită ulterior în cazul în care împrejurările continuă. Sursa: Guvernul prelungește contractul de muncă pentru persoanele suplinitoare care prestează servicii ca educatori sociali în centre de justiție pentru minori