„PNR și implementarea lui trebuie să compenseze efectele crizelor chiar și grave prin care trecem. Creșterea excepțională a prețurilor la gaze, energie și unele materii prime este una fără precedent al cărei impact asupra proiectelor individuale este monitorizat. Guvernul va ajusta măsurile necesare, inclusiv prin consolidarea intervențiilor deja pregătite, în special în ceea ce privește revizuirile de preț”. Așa a declarat subsecretarul premierului, Roberto Garofoli, vorbind la școala de formare promovată de Fundația „Să construim viitorul”

„Ce nu trebuie să se întâmple – a adăugat el Garofoli – este că actuala criză deraiează țara de la cel mai ambițios plan de redresare și dezvoltare, cu tensiunea reformistă care o deosebește, cu numeroasele proiecte din care este compusă, decisive pentru depășirea profundelor decalaje teritoriale și de gen, ca precum și întârzierile în sistemele noastre de educație, cercetare, tehnologie și infrastructură”.

În cadrul ședinței de lucru la care a participat, subsecretarul prim-ministrului a vorbit și pe tema Concurenței. „A existat un dialog asiduu și, cred, fructuos cu Parlamentul – a explicat el -. Guvernul a ilustrat, pentru unele dintre cele mai importante aspecte ale proiectului de lege, motivele care stau la baza măsurilor de liberalizare propuse. Grupurile parlamentare și-au exprimat pozițiile respective și nevoile care stau la baza acestora. În multe privințe, puncte rezumative au fost și sunt în curs de definire. Acum trebuie luat în considerare timpul. Aprobarea proiectului de lege și a decretelor legislative – a conchis Garofoli – constituie constrângeri precise și nu se poate eșua în astfel de angajamente decisive pentru viitorul țării”.

Sursa: Pnrr, Garofoli: „Monitorim impactul creșterilor de preț. Guvernul va dezvolta măsurile necesare „