Comunitatea Madrid a aprobat – într-o ședință recentă – constituirea a cinci comisii de lucru în cadrul Masei de Coordonare a Tineretului, unde vor dezbate, analiza și studia trans- reducerea politicilor și acțiunilor guvernului regional care afectează acest grup în domenii precum ocuparea forței de muncă, educația și formarea, sănătatea mintală, bunăstarea și timpul liber sănătos, locuința, egalitatea, incluziunea, informarea și participarea.

Reprezentanți ai Direcției Generale pentru Tineret -al cărei șef deține președinția Consiliului de Administrație-, ai Consiliului Tineretului din Comunitatea Madrid și ai tuturor direcțiilor generale ale Executivului regional cu atribuții pentru implementarea acțiunilor legate de domeniile enumerate. șterse anterior. În plus, la reuniunile sale pot participa și persoane care, din motive tehnice, pot oferi colaborare, asistență sau informații care sunt considerate utile.

Comisia de ocupare a forței de muncă își va concentra activitatea pe politici și acțiuni al căror scop este acela de a garanta o piață a muncii accesibilă, cu condiții de muncă echitabile și șanse egale pentru a dezvolta competențele necesare și a dobândi experiență practică. La rândul său, Comisia de Educație și Formare își va baza activitatea pe analiza realității predării din Spania, comparând-o cu cea din țările vecine pentru a obține o învățare de calitate care să îmbunătățească angajabilitatea.

Comisia de Sănătate Mintală, Bunăstare și Agrement Sănătos se va ocupa de măsurile necesare pentru a ajuta și susține tinerii, precum și părinții și profesioniștii care lucrează cu aceștia, în problemele legate de aceste domenii. O cale a început deja odată cu implementarea recentă a Planului de sănătate mintală și dependențe 2022-2024 din Comunitatea Madrid, care va avea o inițiativă de pionierat de îngrijire directă la domiciliu pentru copiii și adolescenții cu patologii complexe.

În ceea ce privește Comisia pentru Locuințe, aceasta va continua să aprofundeze implementarea măsurilor care facilitează și permit emanciparea și accesul la locuințe decente deținute sau închiriate. În sfârșit, Comisia pentru Egalitate, Incluziune, Informare și Participare își va concentra activitatea pe lupta împotriva discriminării în toate domeniile vieții, garantând șanse egale și acces la drepturi.

Comunitatea Masa de coordonare a tinerilor a fost creat prin Acordul Consiliului de Guvern din 30 în octombrie 2022, în calitate de organ colegial de informare, dialog și coordonare a acțiunilor și programelor care vizează populația între 14 și 30 ani promovați de diferitele ministere ale Comunității Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va discuta la masa de coordonare a tinerilor politicile care afectează acest grup