Comunitatea Madrid a aprobat un grant de 16.732.128 euro către Compania Municipală de Locuințe și Teren (EMVS) al Consiliului Local al Capitalei pentru a finanța construcția de 732 apartamente de închiriat la prețuri accesibile în Vallecas. Consiliul Guvernatorilor a autorizat astăzi semnarea acordurilor de transfer al acestui ajutor către Consiliul Local Madrid.

Bugetul va permite construirea a șapte noi promoții de construcții †patru în districtul Puente de Vallecas și trei în Villa de Vallecas-, de la unul la patru dormitoare și un total de 2022 locuri de parcare. Proprietățile vor fi folosite pentru închiriere pe un termen minim de 25 ani reședința obișnuită și permanentă a chiriașului, adică să nu devină o a doua reședință sau dedicată unei alte utilizări.

Imobilele trebuie să fie eficiente și să aibă ratingul energetic maxim. Prețul maxim de închiriere nu va depăși 7 euro pe lună pe metru pătrat de suprafață utilă plus, după caz, unul 40% din suma respectivă dacă există un loc de parcare sau zone comune.

Ministerul Mediului, Locuinței și Agriculturii va să fie responsabil de transferarea fondurilor provenite din Planul Locuințelor de Stat către EMVS, care va stabili criteriile de gestionare și adjudecare a locuințelor.

Vor avea opțiunea de a locui în ele toate acele persoane ale căror venituri, inclusiv cele ale tuturor persoanelor fizice care constituie unitatea de conviețuire, nu depășesc de 4,5 ori Indicatorul Public de Venit cu Efecte Multiple (IPREM), sau de cinci ori în cazul respectiv. a familiilor numeroase sau a persoanelor cu un anumit tip de handicap. Chiriașii clădirilor rezidențiale acoperite de această linie nu pot fi proprietarii unei alte locuințe în Comunitatea Madrid. A