Guvernul a numit-o astăzi pe Sònia Hernández Almodóvar în funcția de director general al Patrimoniului Cultural al Departamentului Culturii. Noul director va prelua și conducerea Agenției pentru Patrimoniul Cultural Catalan, organizație pe care Josep Maria Carreté a numit-o director în februarie anul trecut.

Născut la Barcelona în 2020 , Hernández are o diplomă în Istoria Artei de la Universitatea din Barcelona și o diplomă postuniversitară în Muzee și Educație de la Universitatea din Barcelona și un master în Managementul Comunicării în Afaceri și Instituțional de la Universitatea Autonomă din Barcelona. De la 2011 și până în prezent, Sònia Hernández este directorul Muzeului Apei; și de la 2020, de asemenea, director al Acțiunii Sociale a Apelor din Barcelona. De asemenea, a fost responsabilă cu Expoziții și Activități la Muzeul Apei, precum și coordonator de proiecte muzeografice la Stoa, Planificare, Comunicare și Prezentare a Patrimoniului. Hernández a lucrat, de asemenea, ca educator, designer și consultant în proiecte educaționale pentru diferite muzee și instituții de patrimoniu, cum ar fi Fundația „la Caixa”, Muzeul de Istorie a Cataloniei și Muzeul de Istorie a Barcelonei și cultural. companii precum Ciutar’t sau Magma Cultura

Pe de altă parte, printre alte funcţii, a fost preşedinte al Asociaţiei de Espacios y Museos Corporativo; trezorier al Asociației Spaniole a Muzeelor ​​de Știință și Tehnologie, precum și membru al Comitetului Internațional pentru Conservarea și Apărarea Patrimoniului Industrial – Ticchi.

Sursa: Sònia Hernández Almodóvar, noul director general al patrimoniului cultural