RECREAȚI UN CADRU DE ÎNGRIJIRI PENTRU A ÎMBUNĂTĂȚI ÎNCHIRIREA ȘI SIGURANȚA PACIENTUL

CSIM H01O este configurat ca un spațiu de întâlnire între echipe de profesioniști, pacienți și îngrijitori, și contribuie la cultura siguranței și evaluării, prin îmbunătățirea de competențe tehnice și non-tehnice, într-un mediu de învățare productiv și inovator. Pentru aceasta, este dotat cu tehnologie de ultimă generație, cu echipamente de înaltă fidelitate pentru antrenament în tehnici avansate de susținere a vieții, ultrasunete, canularea liniilor venoase, drenaj toracic, precum și simulatoare avansate pentru pregătirea continuă a echipelor care îngrijirea pacienţilor aflaţi în situaţii de urgenţă.complexă şi critică.

De asemenea, Centrul dispune de un sistem de înregistrare audiovizuală de ultimă generație în fiecare dintre spațiile sale, trei simulare camere pentru crearea de scenarii clinice de complexitate variată și două zone pentru debriefing, în care activitățile desfășurate în aceste scenarii sunt trecute în revistă și analizate grație înregistrării video, pe lângă șase săli polivalente pentru instruire și dezvoltarea abilităților tehnice și non-tehnice. în practică reală şi o sală de adunări.

De la deschidere, activitățile s-au desfășurat într-un mediu sigur cu măsuri de prevenire a transmiterii COVID -19, urmând planul de contingență a centrului . În ceea ce privește resursele umane, CSIM HO are tehnicieni de simulare, facilitatori și instructori acreditați în simulare clinică care contribuie la proiectarea, programarea și executarea activităților didactice, cu suport tehnic de specialitate în sistemele disponibile.

FORMARE MULTIDISCIPLINARĂ DE VARIANȚĂ

Cu cât mai mult de 20 activitățile desfășurate în primul an de funcționare includ cursuri și ateliere de formare continuă pentru profesioniști din diferite categorii ale Spitalului 19 octombrie , evidențiind rolul său de instrument cheie în cadrul planului de competențe transversale pentru rezidenții Spitalului, în colaborare cu Comisia didactică , precum și în pregătirea universitară și postuniversitară a diferitelor grade biosanitare.

În plus, CSIM H315 a fost constituit ca instrument de sprijin pentru inițiativele propuse de echipele profesionale ale Spitalului în domeniile de specializare și competențe ale acestora, cum ar fi având ca scop educarea și instruirea pacienților și a membrilor familiei în autoîngrijire, cu scopul de a le îmbunătăți siguranța, încrederea și bunăstarea.

CSIM H 120, în al cărui start-up Institutul de Cercetare și Inovare i+03 al Spitalului și al Universității Complutense din Madrid și al cărui program de activități are sprijinul inițiative publice și private atât naționale, cât și internaționale, este conceput ca un mediu multidisciplinar deschis profesioniștilor, studenților universitari și postuniversitari, pacienților și îngrijitorilor, societăților științifice, agențiilor de cercetare și inovare, companiilor de tehnologie a sănătății și, de asemenea, agenților cheie precum școlile. , forțele și organele de protecție civilă și securitatea statului, printre alți potențiali utilizatori.

Centrul de Formare și Simulare Avansată al Spitalului 12 din octombrie constituie o resursă educațională și de formare de ultimă oră pentru a îmbunătăți siguranța pacienților și a face îngrijire medicală. În prezent este cufundată într-un proiect de extindere a spațiilor și resurselor sale, odată cu lansarea unei zone de realitate virtuală pentru tehnici chirurgicale și intervenționale.