Comunitatea Madrid va lansa o rețea de cercetare cu toate universitățile din regiune pentru a dezvolta proiecte care să-și îmbunătățească rețeaua de transport. Acest lucru a declarat astăzi ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, în deschiderea unei conferințe organizate de Instituto de Empresa Tower, unde a confirmat că Madrid are unul dintre cele mai inovatoare servicii din Europa în acest domeniu, care se aplică mai mult. decât 50 sisteme inteligente până la întregul proces de mobilitate, de la planificare, logistică, control al capacității, siguranță, sănătate sau informare.

„Sectorul transporturilor și logisticii se pregătea deja pentru apariția noii ere digitale, dar pandemia a accelerat toate aceste procese. În plus, fondurile de recuperare, transformare și reziliență stabilesc digitizarea tuturor sectoarelor industriale ca una dintre pârghiile lor prioritare”, a spus Pérez, care s-a referit și la angajamentul Executivului regional de a transforma regiunea într-un nod logistic în sudul Europei. conectarea cu Africa și consolidarea acțiunilor sale cu Asia, pentru a explora noi orizonturi.

În angajamentul său față de cele mai inovatoare sisteme de mobilitate, Comunitatea Madrid lansează reîncărcarea transportului public Card (TTP) printr-o aplicație ; planul Aparca+T cu modalitățile de control și plată ale acestuia; plata cu cardul in autobuzele interurbane; BusLab; proiectele de Big Data/Business Intelligence, care sunt realizate din Consorțiul Regional de Transport -CRTM-; Stația 4.0 sau Trenul Digital Metrou Madrid.

În zona drumului se lucrează la dezvoltarea unui Aplicație pentru IOS și Android care gestionează datele de prezență și mișcare în timp real a utilizatorilor vulnerabili de pe drum sau viitorul proiect Smart Roads – Smart Road 4.0-.

CRTM aplică de ani de zile implementarea progresivă a dispozitivelor tehnologice pentru a îmbunătăți serviciul oferit utilizatorilor, cum ar fi dezvoltarea, implementarea și întreținerea unui planificator de transport multimodal prin care, printr-o App pe mobil, vă permite să alegeți cel mai optim traseu pe baza criteriilor stabilite de utilizator: cost, timp sau reducere a transferurilor, toate cu scopul ca acesta sa poata alege cel mai potrivit itinerariu pentru a-si efectua calatoria cu Metrou, EMT si autobuze interurbane .

În ceea ce privește rețeaua de Metrou, compania s-a angajat într-un proces de transformare digitală, cu inițiative precum lansarea unei rețele de comunicații versatile, sigure și de mare capacitate, care va oferi acoperire pentru subteranul viitorului, cunoscut sub numele de Rainet.

În plus, cu Station 4.0 toate elementele sunt interconectate. Acest sistem îmbunătățește informațiile clienților prin facilitarea și accelerarea circulației acestora prin rețeaua de Metrou, de la achiziționarea biletului, până la sosirea la peron și accesul la tren. În plus, stația Gran Vía reprezintă un angajament clar față de accesibilitate, modernizare și inovație tehnologică. La rândul său, Trenul Digital este o inițiativă care va îmbunătăți fiabilitatea și va reduce numărul de incidente online prin efectuarea unei analize predictive a avariilor și astfel îmbunătățirea ratelor de fiabilitate a materialelor, printre altele.

Angajamentul față de digitalizare

Comunitatea Madrid continuă să reînnoiască integral cele peste 9. copertine și stâlpi de oprire pentru autobuzele interurbane pentru a le face mai inovatoare, accesibile și durabile. Printre cele mai remarcabile proiecte se numără implementarea sistemului informațional Navilens în 100% din opriri în următorii trei ani, deci ca utilizatorii cu vizibilitate redusă să poată primi informații prin instalarea de coduri adaptate.

Implementarea noilor sisteme va dura până la sfârșitul anului 2030 și reflectă angajamentul guvernului regional față de aceste progrese și utilizarea unor tehnologii și energie mai eficiente pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor.

Sursa : Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va coordona o rețea de cercetare cu universități pentru a dezvolta proiecte de îmbunătățire a rețelei de transport din regiune