#AlcaladeHenares – În primul weekend din iunie, Alcalá de Henares va găzdui o nouă ediție a Festivalului Alcalá Suena în care vă puteți bucura de 70 de concerte live pe diferite scene din oraș.

Din organizarea Festivalului au conceput un ghid pentru a nu rata nimic. Cea mai comodă modalitate de a afla orarele și spațiile este prin APP-ul festivalului care poate fi descărcat de pe https://alcalasuena.es/app/, sau direct pe site-ul festivalului www.alcalasuena.es unde pot consulta toate orarele. , trupe, videoclipuri sau locația scenelor.

Toate etapele sunt situate în centrul istoric al orașului iar distanța maximă dintre cele două cele mai îndepărtate este de 10 minute. Deși există o mare diversitate de stiluri în festival, puteți găsi spații care urmează o anumită temă.

Alcalá Suena începe vineri, iar startul este dat de cea mai tânără trupă, L3mur, care va încălzi scena principală, situată în Plaza Cervantes, unde puteți asculta câștigătorii festivalului și propunerile evidențiate de juriu, care la acest subiect. Ziua de zi va fi Boo Boo Weavils și Los Jaleo care își vor cânta R&B și rock, oferind ulterior o sesiune de dans bună cu Mr Fox Mad. Va fi posibil să combinați această latură a centrului istoric cu decorul din Plaza San Diego cu o după-amiază de fuziune a L’eclectik, muzica rădăcină a lui Musselman, vocea din sudul lui Ismael Gonzalez și pop/rock din Cantabria. cu Visele lui Copernic.

De cealaltă parte a orașului vechi, Plaza de Palacio găzduiește o gamă foarte eclectică și de înaltă calitate, cu rock-ul Volvoreta, De Perdidas Al Rio își va arăta „fantasy pop”, ceva Indie cu Ciclocéano și închiderea cu Jam MUD electronice. În apropiere, în Parque O’Donnell, după recitalul de folclor al casei Galicia, va fi loc pentru o noapte de rock, punk și metal cu Breathing Again, El Bigote de Aznar și SeñorNadye.

Teatro Salón Cervantes își deschide porțile muzicii clasice și creației contemporane, cu Corul UAH, violonista Carolina Iglesias și chitaristul Daniel Minimalia, câștigător al unui Latin Grammy pentru cel mai bun album instrumental. Iar sunetele acustice, electronica și arta audiovizuală vor merge mână în mână în Plaza de los Irlandeses cu genialul A Tro Citos, fuziunea flamenco a lui A Tu Vera, sau cu amestecul de Soul, Funk sau electronic Blues de la Brown Heads.

În plus, locuitorii se vor putea bucura de parada El Quilombo del Henares, pentru a încheia ziua cu prima dintre capetele de afiș, doamna Tomasa în Plaza Cervantes.

Sambata va puteti bucura de doua spatii; pe de o parte, noua încorporare la Alcalá Suena, Concursul VikiCharangas care dimineața va desfășura o paradă de-a lungul Calle Libreros și, pe de altă parte, o întâlnire pentru familii și copii în Plaza de Palacio, cu Pez al Revés și Arigato și un pic de stâncă de mâna lui LAVIDA.

După-amiaza vă puteți bucura de trupele câștigătoare în Plaza Cervantes, cu vocea incredibilă a Liei Sampai, ritmul lui Mabel Flores, și indie-ul Hola Chica, care va lăsa loc premiului II în concurs, Gizzard. În apropiere și deschizând după-amiaza în Plaza San Diego, grupurile hip-hop Chucknano și Chileno Santero&DJ Boni, pop-rock-ul Laurei DSK, pop electronic cu Diphda, care va lăsa loc de două ori rock-ului cu Ruta 57 și malagueñas Break the Senses. .

După-amiază de dans pe sunetul muzicii negre în Plaza de Palacio, cu Pink Flamingos & The Cherry Lovers, Alex Monton și The Essentials, și virtuozitatea lui Groovin’x, însoțiți de câștigătorii categoriei rock The Grooves. O după-amiază foarte distractivă la Plaza de Irlandeses cu Edu de Nova, fuziunea dintre flamenco și modernitate de La Queja și închiderea cu o sesiune electronică de sunet și vizual cu AirMagic.

Teatro Salón Cervantes îi are ca protagoniști în această sesiune pe Isabel Anaya și Julian Lonut și pe grupul de jazz ADE Band. Plaza de Los Santos Niños va găzdui cea de-a doua parte a Vikiconcurso de Charangas.

Iar noaptea, Bulbalkan in Plaza Cervantes, unde una dintre surprizele acestui festival inchide ziua, trupa Soul/Funk din Indiana (SUA) The Main Squeeze.

Duminica, ultima zi a festivalului, reunește multe dintre surprizele acestui festival. La amiază, rândul copiilor la primul concert din Plaza de Palacio cu Duo.Cum sună săruturile? și dublă sesiune de blues cu The Sweet River Band și Bluetropic.

Și duminică după-amiază, ocazia de a te bucura de câștigătorul festivalului, Premiul Gigante și Premiul Sziget, rap-ul rural al lui Bewis de la Rosa în Plaza Cervantes, iar înainte și după te poți bucura de Awakate și Contrabandeando.

În Plaza de San Diego, Power Metal de Ignis Ánima va deschide după-amiaza, dând loc pop-ului de FYI și El Sueño de Icaro, iar reagge de Lasai va închide ziua.

În Plaza de Palacio va fi rândul lui Sekba cu rock-ul său instrumental și o dublă sesiune Indie cu Muren și Ladmiro.

Și pentru a închide festivalul MicroMambo, proiectul format din Jairo Zabala (De Pedro), Javier Colina, Hector Rojo (Coque Maya) și Martin Bruhn (Andrés Calamaro).

Casele Regionale participă și la Alcalá Suena

Folclorul Caselor Regionale ale orașului se alătură și Alcalá Suena în fiecare zi în diferite spații.

Vineri, în împrejurimile Plaza de San Diego, la ora 21:40, va concerta grupul Casei de Asturias, la ora 20:00 din Plaza de los Santos Niños participanții se vor putea bucura de parada Dulzainelor. de la Casa de Soria și la ora 20:10 pe scena Parque O’Donnell Grupul VAGALUME, de la Asociația Galician Corredor do Henares

Sâmbătă propunerile Caselor Regionale vor începe la ora 19.00 cu Parada Festivalului Cervantino de Muzică și Dans Tradițional al Casei de Extremadura, care va face turul centrului istoric al orașului. La ora 20.00, pe Scena Parcului O’Donnell, vor avea loc spectacolele Festivalului de Muzică și Dans Tradițional Cervantino, organizat cu grupul La Nacencia de la Casa de Extremadura, cu participarea următoarelor grupuri: Asociația Culturală și Folcloric Wad-all-Hayara (Guadalajara), Coruri și dansuri La Nacencia del Centro Extremadura din Alcalá de Henares și Concert de muzică populară de Vanesa Muela.

Pentru a încheia ziua, la ora 22:00 va fi rândul grupului Entre Dos Mares de la Casa de Andalucía să concerteze.

Duminică, epicentrul spectacolelor Caselor Regionale va fi situat în Parcul O’Donnell, unde, începând cu ora 20.00, vor avea loc spectacolele grupurilor folclorice ale Casa de Castilla y León, un grup Jugul; Grupul Quintería al Casei Castilla La Mancha și un grup al Casei Aragonului.

Mai multe informații la http://alcalaesmusica.org

Sursa: Totul gata pentru a sărbători o nouă ediție a Alcalá Suena pe 2, 3 și 4 iunie