#Madrid –

Comunitatea Madrid a aprobat noua Ofertă Publică de Angajare (OEP) pentru 2023 cu un total de 10.328 de posturi vacante și care include, printre altele, funcționar public, muncă, personal statutar al instituțiilor de sănătate și funcționar public didactic neuniversitar. Acest lucru se reflectă în acordul Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, aprobat astăzi de Consiliul Guvernatorilor, în urma negocierii în cadrul Masei Generale de Negocieri pentru Funcționarii Publici și cu votul favorabil al tuturor organizațiilor sindicale.

Din total, 4.817 sunt legate de noi admiteri, evidențiind cele 2.493 de instituții sanitare statutare, 1.633 de cadre didactice neuniversitare și 493 de Administrație și Servicii.

La secțiunea de promovare internă au fost rezervate 306 locuri, dintre care mai mult de jumătate (173) sunt asociate cu funcționari publici din Administrație și Servicii Comunitare. Sectorul muncii, la rândul său, are 120 repartizate.

Ca noutate, sunt încorporate 703 posturi pentru acoperirea noilor servicii în domeniul educației cu personal de muncă care acționează ca educatori în Centrele de Educație Timpurie, precum și personal didactic neuniversitar.

În sfârșit, au fost stabilite 4.502 posturi aferente cotei specifice, al căror obiectiv este reducerea angajării temporare în angajarea publică, astfel încât aceasta să nu depășească 8% din posturile cu caracter structural din administrațiile publice prevăzute de lege. toate sunt legate de domeniul sănătății, cu excepția a 50 asociate cu Agenția de Administrare Digitală.

În ceea ce privește posturile pentru persoane cu dizabilități, se remarcă rezerva de minim 7% care, în cazul proceselor de promovare internă selectivă, crește la 10%.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 10.300 de locuri în oferta sa publică de angajare pentru 2023