#Madrid –

Directorul general al Comerțului și Consumului, Marta Nieto, a vizitat un atelier de bijuterii artizanale cu ocazia sărbătoririi celei de-a unsprezecea ediții a Zilelor Europene a Meșteșugurilor, care se desfășoară în perioada 27 martie – 2 aprilie.

Zilele Europene ale Meșteșugurilor își au originea în Les Journées Européennes des Métiers d’Art, care este organizat în Franța de Institut National des Métiers d’Art (INMA) din 2002. În Spania, proiectul este promovat de Școala de Artă. Organizația Industrială (EOI) și zona sa pentru promovarea meșteșugurilor, Fundesarte, precum și Oficio y Arte, Organizația Artizanilor din Spania.

Spania este țara invitată în noua ediție a Zilelor Europene ale Meșteșugurilor care, cu această ocazie, are participarea a 18 țări ale Uniunii Europene. Comunitatea Madrid va găzdui aproape 40 de activități gratuite, inclusiv expoziții, tururi ghidate, discuții, ateliere și activități pentru copii.

În cadrul vizitei la atelierul de bijuterii „Malicia”, directorul general de Comerț și Consum a evidențiat importanța „Întâlnirilor singulare”, noutate în această ediție, care va permite cetățenilor să cunoască lucrările de design și costumele scenice desfășurate în teatrul Maria Guerrero; aprofundați în istoria Fabricii Regale de Pânză prin Arhiva Municipală a Consiliului Local San Fernando; sau vizitați Casa lui Velázquez și Bazilica Adormirea Maicii Domnului din Colmenar Viejo.

La rândul lor, vizitele la ateliere artizanale vor prezenta tehnici de creație și finisare în diferite meserii, în timp ce Asociația pentru Creație Textilă va organiza demonstrații live ale diferitelor meserii textile în biblioteca Muzeului Costumelor și va prezenta mostre de vopsele naturale.

Toate activitățile pot fi consultate la adresa www.diasdelaartesania.es și înscrieți-vă pentru cei cu capacitate limitată.

Prin programul „Artesanía es Más”, guvernul regional dezvoltă diverse acțiuni pentru a promova meșteșugurile regionale, a disemina valoarea lor culturală și economică, a le crește competitivitatea și a promova deschiderea de noi canale de marketing. În perioada 2019-2022, Comunitatea Madrid a alocat 655.000 de euro în ajutor acestui sector.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea găzduiește o nouă ediție a Zilelor Europene ale Meșteșugurilor