Pace și prosperitate în Anul Nou Chinezesc al Iepurelui de apă

Pace și prosperitate în Anul Nou Chinezesc al Iepurelui de apă

Cu siguranță în acest moment vă întrebați ce horoscop chinezesc sunteți. Ni se întâmplă tuturor când vine ianuarie și vedem felinarele roșii atârnând pe străzi. Asta și iepurele zâmbitor și amuzant cu care Bakea ilustrează venirea Anului Nou Chinezesc. Pentru că da, comunitatea chineză este guvernată de un calendar lunar diferit care întâmpină noul an la sfârșitul acestei luni, mai precis, acesta începe în ziua lunii noi, cea mai apropiată de ziua echidistantă dintre solstițiul de iarnă și echinocțiul de iarnă. .primavara emisferei nordice.

Este cunoscut și sub numele de Festivalul Primăverii și ordinea zoologică este dată de douăsprezece animale care marchează personalitatea și viața celor născuți în fiecare an. În plus, aceștia îi înzestra pe purtători cu virtuți și beneficii preconcepute, astfel că restul de 365 de zile din Anul Iepurelui vor fi guvernate de prosperitate materială, pace și vigilență. Simbolizează eleganța, grația, bunătatea profundă, încrederea în sine și înclinația către frumusețea morală și estetică.

Conform tradiției răspândite în cultura chineză, Buddha a mers să mediteze în junglă în ultimele zile ale vieții, dar Mara, zeul distrugerii, a încercat să-l împiedice să ajungă la iluminare, așa că a cerut ajutorul a 12 animale invinge-l.. Ordinea sosirii la chemarea lui a fost șobolanul, boul, tigrul, iepurele, balaurul, șarpele, calul, capra, maimuța, cocoșul, câinele și porcul.

poster de Anul Nou Chinezesc 2023

Ca recompensă pentru devotament, Buddha le-a transformat în cele douăsprezece semne ale zodiacului chinezesc. Fiecare animal ar guverna un an, în care ar influența personalitatea și caracterul tuturor celor care s-au născut în el. Există însă și o versiune din dinastii ulterioare în care împăratul de jad este cel care a vrut să știe care animal este mai rapid și i-a îndemnat la o cursă. Conform ordinii de sosire la obiectivul condus de șobolan, s-a stabilit ordinea zoologică a acestui horoscop.

Muzică, dans și tradiții străvechi

Oricare ar fi originea acestui rit, Consiliul Municipal Madrid se alătură sărbătoririi Anului Nou Chinezesc cu activități de întâmpinare a Anului Iepurelui împreună cu comunitatea chineză pe 22 ianuarie, cu epicentrul său în cartierul Usera care reunește cei mai mari chinezi. comunitate din capitală

Manifestările vor începe vineri, 20 ianuarie, la Etapa Anului Iepurelui, instalată în piața Consiliului Municipal al Raionului Usera, cu pictarea ochilor leilor care vor face parte din parada de pe Duminică 22, o tradiție de a atrage norocul. O scenă în care vor avea loc spectacole vineri, 20 și sâmbătă, 21, cum ar fi spectacole de muzică și dans care includ un spectacol de dans al legendei populare chineze Chang’E sau concerte de vilapaín, unul dintre primele grupe de rap, capcană și R&B în chineză stabilite în Spania și Cei mai buni prieteni.

Printre activitățile programate sâmbătă 21 se remarcă ‘Free the Jade Rabbit’, un joc de evadare în aer liber care se va desfășura în jurul diferitelor atracții ale Anului Iepurelui în timp ce se învață istoria și curiozitățile despre China. (Intrarea cu inscriptie pe net pe site-ul oficial).

Artă pentru Anul Nou Chinezesc

De vineri 20 până luni, 30 ianuarie, Sala de expoziții Usera Junta va găzdui două expoziții, colectivul anul iepureluicu lucrări ale artiștilor naționali și internaționali precum Víctor Botas, Baptiste Laurent, Eulogia Merle, Nacho Vergara sau Xie Tianzi, și Noul, de fotograful madrilen Lupe de la Vallina, care prezintă o expoziție de zece portrete ale unor chinezi rezidenți în Usera realizate în timpul pregătirii acestor sărbători. În plus, sâmbătă, 21, va găzdui masa rotundă Cu ñ de chiñol despre literatura chineză, cu Paloma Chen, Antonio Lui Yang, Belén Cuadra și Iván Fernández.

În aceeași zi, piața consiliului municipal va găzdui o expoziție de îmbrăcăminte tradițională Hanfu, desene animate realizate în câteva minute de artistul Xie Tianzi, caligrafii gigantice cu poezii și caractere chinezești și mai mulți ilustratori chinezi de la Școala de Ilustrație din Madrid trei totemuri mari cele 12 animale ale zodiacului. La Centrul Cultural Usera-Casa Madera, puteți participa la un perete foto interactiv pe care vizitatorii îl vor construi din sute de imagini de Lucía Sun.

Un An Nou Chinezesc al cinematografiei

Sâmbătă, 21 ianuarie, Sala de Expoziții a Consiliului Municipal Usera va găzdui o discuție a realizatorilor de film Arantxa Echevarría, Silvia Rey Canudo și Armand Rovira despre munca lor, iar Cineteca va proiecta filmul pe 21, 22 și 25 ianuarie. Wan Xia, de Silvia Rey Canudo, despre Club de Mayores Chinos de Madrid, iar pe 5 februarie va găzdui proiecția specială și premiera filmului Dragul meu monstru.

Vineri, 20, veți putea participa la ceremonia ceaiului însoțit de instrumentul tradițional chinezesc guzheng iar sâmbătă, 21, înscrieți-vă la câteva dintre atelierele de caligrafie chineză, hârtie, dans, mahjong sau arte marțiale. Iar iubitorii de karaoke, pe 20 și 21 ianuarie, vor putea cânta în piața consiliului municipal și vor putea interacționa cu iepurele proiectat de Bakea precum și să folosească o cabină foto cu costume chinezești de epocă. În perioada 20-22 ianuarie, strada Dolores Barranco va găzdui „Wish Wall”, o instalație cu fire și funii roșii împletite în care locuitorii își pot scrie urările pentru Anul Nou Chinezesc.

Dragon colorat în parada Anului Chinezesc
Dragon colorat în parada Anului Chinezesc

Sâmbătă, 21 ianuarie, Sala Copiilor a Bibliotecii José Hierro va găzdui două sesiuni de povestiri, iar parcul Olof Palme va fi decorul familiei pentru a învăța să joace diabolo și jianzijocurile tradiționale asiatice, iar copiii vor fi transformați într-unul dintre cele 12 animale ale zodiacului chinezesc de mâna unui make-up artist profesionist, pe lângă faptul că vor putea asista la expoziții de tai chi și la dansuri populare chinezești.

Pe parcursul celor trei zile de sărbători, Uniunea Asociațiilor Chineze din Usera organizează Piața de Anul Nou Chinezesc, de unde puteți cumpăra și vizita tarabe cu produse artizanale și o mare varietate de produse din țară, precum și demonstrații de gătit chinezesc, ritualuri. a ceremoniei ceaiului sau sesiunilor de caligrafie chineză.

festivalul luminii

Așa cum este deja o tradiție în Anul Nou Chinezesc al Userei, Festivalul Luminii este din nou sărbătorit ca fel principal, așa că, începând cu ora 18:00, sâmbătă, 21 ianuarie, DJ Yang va cânta la pavilionul de lângă lac din parcul Pradolongo și felinare luminoase vor fi distribuite participanților. La ora 20.00, publicul se va putea bucura de căderea nopții cu artificiile concepute pentru eveniment.

Și pentru a închide programul, unul dintre cele mai așteptate momente va fi sărbătorirea Marii Parade Multiculturale a Anului Nou Chinezesc, duminică, 22 ianuarie, începând cu ora 12.00, în care peste 600 de artiști, grupuri, copii. și asta va umple cartierul Usera cu magie, dragoni, felinare și lei giganți… Și iepuri, desigur.

An Nou Fericit!

Sursa: Pace și prosperitate în Anul Nou Chinezesc al Iepurelui de apă

Despre autor

Redacția

Românul din Spania este o publicație românească independentă care a apărut în 2009. Este un proiect susținut de un colectiv de jurnaliști profesioniști și informează despre viața românilor din Spania. Dacă ai o informație de interes public contactează redacția

Publicitate

Publicitate

Hotnews.ro

Români în Madrid

Români în Madrid

Grupul românilor din Madrid pe Facebook

Contact

Contact Publicitate Banner Romanul.eu