Comunitatea Madrid a aprobat investirea a 3 milioane de euro în ajutor pentru integrarea în muncă a persoanelor aflate în risc sau în situație de excluziune socială. Consiliul Guvernatorilor a dat astăzi undă verde acestei inițiative a Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă de prelucrare și finanțare timpurie, cu 1.300 de euro pe beneficiar în 2023, pentru a facilita încorporarea acestor grupuri pe piața obișnuită a muncii.

Companiile, asociațiile și alte entități non-profit care au cel puțin doi ani de experiență în acest tip de acțiuni pot fi eligibile pentru ajutor. Itinerariile care se aplică trebuie să includă o diagnoză a capacității de angajare a solicitantului și proiectarea unui traseu personalizat, începând cu orientarea către locuri de muncă și dezvoltarea competențelor care să faciliteze căutarea activă a unui loc de muncă, cum ar fi pregătirea curriculumului sau ateliere de pregătire a interviurilor de recrutare.

Participanților li se vor oferi, de asemenea, consiliere cu privire la antreprenoriat și economia socială, printre alte subiecte, precum și ateliere de lucru despre competențe transversale, cum ar fi prevenirea riscurilor. De asemenea, vor fi incluse acțiuni de intermediere a muncii, atât pentru preselecția candidaților, cât și pentru prospectarea cu țesutul de afaceri pentru a atrage oferte de locuri de muncă.

Entitățile solicitante vor primi o subvenție de 1.300 de euro pentru fiecare participant care parcurge un itinerariu de inserție de cel puțin 6 luni. Destinatarii trebuie să fie șomeri și înregistrați la serviciile publice de ocupare a forței de muncă, pe lângă faptul că se află în situație sau risc de excluziune socială.

Din 2020, Comunitatea Madrid a dotat acest program în diferitele sale apeluri cu peste 12,2 milioane de euro. Toate informațiile și procedurile necesare pentru a solicita aceste ajutoare vor fi disponibile în curând la site-ul web al Comunității Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă un ajutor de 1.300 de euro pentru integrarea în muncă a persoanelor aflate în risc și situații de excluziune socială