Viceprimarul și consilierul pentru cultură, Maria Arangurena prezentat în această dimineață serie de conferințe la Corral de Comedias „Istoria colectivă a Alcalá de Henares”împreună cu cronicarul oficial al orașului, M. Vicente Sánchez Moltó.

Acest ciclu, care se va desfășura din ianuarie până în noiembrie anul viitor cu 8 conferințe, a fost organizat cu ocazia comemorării în 2023 a celei de-a douăzeci și cincia aniversări a orașului ca oraș în Patrimoniul Mondial UNESCO.

aranguren a evidențiat „bogăția ciclului de conferințe, care acoperă istoria Alcalá de Henares de la preistorie până în zilele noastre. Este important ca, din când în când, să fie revizuită istoria trecutului nostru și ce ocazie mai bună decât comemorarea celei de-a XXV-a aniversări de la declararea orașului Alcalá de Henares ca oraș al Patrimoniului Mondial”.

Primarul a invitat”toți Alcalaínos și Alcaláínas să se bucure de acest ciclu de conferințe, care nu este doar pentru experții în domeniu, ci este și de interes pentru publicul larg”.

Obiectivul ciclului, care este organizat de Institución de Estudios Complutenses și Consiliul Local în colaborare cu Corral de Comedias de Alcalá, este de a oferi o actualizare a istoriei orașului nostru, cu contribuțiile și cercetările efectuate în ultima perioadă. decenii..

Prelegerile urmează o ordine cronologică, prima fiind dedicată preistoriei și ultima până în secolul al XX-lea și până la tranziția democratică. Toate conferințele vor fi susținute în Corral de Comedias (Plaza de Cervantes, 15).

Înscrierea se poate face prin descărcarea și completarea formularului de înregistrare pe site-ul Institución de Estudios Complutenses (www.ieecc.es) și costă 25 EUR pentru ciclul complet. Pentru membrii IECC și Prietenii Teatrului există un preț redus de 15 €. Toate informațiile și detaliile de înregistrare pot fi găsite pe același site.

Sursa: Înscrierile sunt deschise pentru ciclul de conferințe din Corralul „Istoria colectivă a Alcalá de Henares”, care va avea loc…