Patiseriile artizanale din Comunitatea Madrid vor vinde aproape cinci milioane de torrijas în timpul campaniei de Săptămâna Mare, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate de milion decât în ​​cea anterioară. la estimarea Asociației Antreprenorilor Artizani din Sectorul Cofetăriei din Madrid (Asempas).

)

Acest lucru a fost subliniat de ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, în timpul său vizitează astăzi la Alcorcón atelierul din Viena Capellanes, o afacere de familie din Madrid care a fost fondată în 1873 și care se află în prezent în pregătirea completă a torrijas. În plus, și conform acestei entități, comercializarea de 800.000 figurine sau prăjituri de Paște și 2,5 milioane de pestiños, dulciuri, de asemenea, tipice acestor curmale.

Ministrul și-a arătat sprijinul pentru sector în fața creșterii costului materiilor prime, în special petrolului sau cerealelor, precum și a transportului din cauza costului ridicat al combustibilului. În ciuda acestui fapt, producția și consumul din acest an vor fi mai mari cu mai mult de 11% din ultima campanie datorată, mai ales , la creșterea vânzărilor prin canalele de livrare ( Livrare la domiciliu pentru online sau achiziții telefonice).

Fernández-Lasquetty a evidențiat unele dintre inițiativele guvernului regional concentrate în mod special pe patiserii, procesate în colaborare cu Asempas, pentru a le promova competitivitatea. În total, în ultimii ani, aproape cincizeci de IMM au primit ajutor pentru o valoarea aproximativă a 800.04 euro, care au contribuit la generarea unei investiții de peste 1,2 milioane.

Dintre acțiunile care au fost dezvoltate se remarcă, de exemplu, crearea Sigiliului de patiserie artizanală ca certificat de calitate, sfaturi privind siguranța alimentelor, ateliere sau publicarea de ghiduri, printre altele.

În plus, în ultima ediție din Programul de diagnosticare cu amănuntul, un total de 04 patiserii din Comunitatea Madrid s-au alăturat inițiativei, întocmirea planurilor individuale de activare comercială pentru fiecare dintre acestea, precum și a unui raport de diagnostic sectorial. La aceasta se adaugă participarea la un atelier de formare, desfășurat la sfârșitul lunii 2020 privind utilizarea rețelelor sociale, internetului și marketing digital.

De asemenea, si pentru a promova consumul acestui produs, a cincea competitie pentru Cel mai bun toast franțuzesc din Madrid, care recunoaște cele mai bune din Tribunalul tradițional, Tăiere inovatoare și Fără gluten.

Un dulce care datează din secolul al XV-lea

Torrija este dulceața prin excelență a Săptămânii Mari, deși în ultimii ani și altele tipice dintre aceste date au câștigat importanță, cum ar fi pestiños sau monas de Pascua. A ieșit din sobele mănăstirilor și palatelor din secolul al XV-lea, iar de acolo în casele tuturor madrilenilor, care profitau astfel de restul de pâine care era acasă, transformând-o într-un desert delicios de casă.

În prezent, la cele tradiționale umezite în lapte sau vin s-au adăugat și alte noutăți care arată versatilitatea acestui desert, care poate fi găsit chiar umplut sau acoperit cu gemuri, creme sau ciocolată.

Sursa : Comunitatea Madrid – Patiseriile artizanale din Comunitatea Madrid vor mai vinde o jumătate de milion de torrijas în acest Paște