Lucrările de construcție a viitorului liceu Sant Pere de Ribes vor începe în 2023. Departamentul Educației și Consiliul Local Sant Pere de Ribes au semnat la sfârșitul verii un acord de colaborare care a permis să meargă mai departe proiectul de construcție.

Noul institut școlar va fi creat din fuziunea dintre Escola Mediterrània și Institut Xaloc. Noua construcție va găzdui școlile gimnaziale, urmând să fie amplasată pe lotul de lângă grădiniță și școala primară. În prezent, școala are 349 de elevi înscriși, iar liceul, cu 2 rânduri, are o înscriere de 188 de elevi.

Construcția clădirii școlii gimnaziale a viitorului liceu va avea un buget de 3.670.655,32 euro aprobat de Guvernul Generalitati vara trecută. Această investiție va face posibilă gestionarea cheltuielilor financiare derivate din acordul de colaborare semnat între Departamentul Educației și Consiliul Local al orașului.

Acordul dintre Departament și Sant Pere de Ribes va permite așadar realizarea acestor lucrări legate de clădirea care va găzdui viitorul liceu.

16 decembrie 2022

sursă: Lucrările de construcție a viitorului liceu Sant Pere de Ribes vor începe în 2023