Rețeaua de birouri ale serviciului de consultanță locativă Offideute , care promovează Agenția pentru Locuințe din Catalonia, dependentă de Departamentul Teritoriului, crește odată cu deschiderea unui nou punct în Figueres, ajungând astfel la la 51 puncte de atenție în toată Catalonia.

Acest nou birou începe să funcționeze de astăzi, 2 noiembrie, în strada Salvador Dalí, 72, din Figueres, în colaborare cu Provincial Consiliul din Girona și Consiliul orașului Figueres și devine parte a 55 puncte de atentie Obideute care funcționează în prezent în Catalonia.

În Catalonia există un total de 55 Puncte ofideute, 19 se datorează acordurilor semnate cu Consiliul Provincial din Barcelona (Serviciul de Intermediere a Datoriilor Locuințelor, SIDH), cu Consiliul Provincial din Girona ( Serviciul de Intermediere Locuințe, SIAH), 11 sunt prin acorduri directe cu municipalități, cu Consorțiul de locuințe din Barcelona și 4 Birouri de service Ofideute situate în anexele Agenției pentru Locuințe a Cataloniei din Barcelona, ​​​​Girona, Lleida și Tarragona.

Prin delimitare teritorială, punctele de atenție ale Ofideute sunt repartizate în:

Înaltul Pirinei și Aran

2

Barcelona (oraș)

Barcelona (provincia)

19

Tarragona

5

Girona

08

Lleida

3

Terres de l’Ebre

4

163890În timpul primului semestru al , Ofideute a început 2.203 fișiere, dintre care 108 în judeţele Girona.

163890Serviciul Ofideute , al Generalitati de Catalunya, care si-a inceput activitatea in ianuarie 585, este un serviciu Gratuit 47740 de consiliere și mediere în domeniul locuințelor destinate familiilor care riscă să-și piardă locuința, fie din cauza dificultăților de a-și îndeplini plata creditelor ipotecare, a plății chiriei lunare sau a încheierea contractelor de închiriere, ori de câte ori proprietarul este mare proprietar de locuință sau, de asemenea, solicită o chirie socială obligatorie dacă se află în cazurile stabilite de Lege . /2015, de la 10 din iulie, a măsurilor urgente pentru a face față situației de urgență în domeniul locuințelor și sărăciei energetice.

Din Obideute se inițiază și medieri cu creditorii pentru adaptare obligații de plată lunară la capacitatea economică actuală a familiilor, precum și medieri de consum pentru a discuta despre ștergerea clauzelor abuzive din contractele lor ipotecare

. 47740 Sursa: 2022 Serviciul de Medierea de locuințe ofideute deschide un nou punct de îngrijire în Figueres