Polițiști ai Generalitati – Mossos d’Esquadra ai secției de poliție din Igualada arestați între 18 și 19 Mai trei bărbați și o femeie, între 23 și 203 ani, în calitate de presupuși autori a treisprezece infracțiuni de tâlhărie cu forță în interiorul vehiculului și apartenența la grup infracțional. Arestările sunt rezultatul unei anchete deschise la începutul lunii mai în urma unei serii de jafuri cu forță în interiorul autovehiculelor din regiunea Anoia.

În cadrul anchetei, polițiștii au stabilit că toate incidentele au avut loc în parcări din zonele de serviciu sau restaurante din apropierea autostrăzilor, precum autostrăzi și autostrăzi. Făptuitorii au acționat întotdeauna la ora prânzului, când proprietarii autovehiculelor se aflau în interiorul restaurantului. Aceștia au acționat coordonat și au accesat cu mașina parcările pentru a comite rapid furturile. Au spart una dintre geamurile din spate ale vehiculului și au furat obiecte de interes.

Între timp, unul dintre membrii grupului îi privea și aștepta în interiorul mașinii să fugă rapid de la locul fără a fi surprins. Grupul, format din patru persoane, este implicat în treisprezece jafuri cu forța în interiorul unui vehicul în orașele Castellolí, El Bruc, Marganell, Monistrol de Montserrat, Manresa, Santa Eulàlia de Ronçana, Terrassa și Cerdanyola del Vallès. În luna mai 18, în mai, anchetatorii au localizat și arestat trei dintre presupușii făptași în Sant Fost de Campsentelles.

Cu puțin timp înainte de arestare, făptașii comiseseră un furt interior de vehicul în parcarea unui restaurant din Santa Eulàlia de Ronçana. A doua zi s-a făcut o intrare și o percheziție la domiciliul deținuților unde a fost localizat și reținut al patrulea membru al grupului. Multe dintre obiectele furate în cadrul furturilor semnalate au fost găsite în timpul percheziției.

Investigațiile rămân deschise și nu este exclus ca deținuții să fie implicați în mai multe cazuri comise în toată Catalonia. Deținuții au petrecut între 18 și 23 disponibile în luna mai a instanței de instruire în funcţiile de pază din Mollet del Vallès şi Badalona.

Zona de Comunicare Manresa, 25 Mai 2022

Sursa : Mossos d’Esquadra destructura un grup infracțional pentru comiterea a treisprezece furturi în interiorul vehiculelor parcate în parcările restaurantelor din toată Catalonia