Comunitatea Madrid a deschis săptămâna aceasta termenul limită pentru ca familiile de plasament din regiune să solicite ajutor pentru achiziționarea de resurse tehnologice care să susțină învățarea minorilor care locuiesc cu lor. Acest apel, publicat în Monitorul Oficial al Comunității Madrid (BOCM), are un buget de 1.14.400 euro.

Beneficiarii vor fi familii de plasament cu copii cu măsuri de protecție între 4 și 14 ani în Învățământul preșcolar, Învățământul primar, Învățământul secundar obligatoriu (ESO), Bacalaureat, Formare profesională de bază intermediară sau învățământ special în centrele de învățământ din regiune. Cuantumul subvenției va fi cel solicitat de beneficiar în limita a maximum 600 euro pe minor plasat. Perioada de depunere se încheie în noiembrie 14 și poate fi procesată prin aceasta link.

Familii care au avut un minor în plasament în luni înainte de data publicării apelului. Acestea permit acoperirea costurilor cu echipamentele informatice de uz personal (tablete, laptopuri), aplicații educaționale, înregistrarea accesului la Internet sau echipamente tehnologice destinate minorilor cu un anumit tip de dizabilități, precum linii Braille, cititoare de ecran sau programe de recunoaștere a caracterelor.

Aceste granturi fac parte din Planul de plasament familial pe care l-a lansat guvernul regional și care include diferite acțiuni și sprijin economic care vizează creșterea numărului de persoane dispuse să-și deschidă casele pentru minori aflați în îngrijire care locuiesc în centre de protecție din regiune, cu o atenție deosebită copiilor în vârstă de până la șase ani.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide perioada de solicitare a ajutorului pentru dobândirea de resurse tehnologice pentru minorii sub tutelă