Acordat de Grupul de lucru pentru boala Crohn și colita ulceroasă

Unitatea de îngrijire cuprinzătoare pentru pacienții cu boală inflamatorie intestinală a Fundației Alcorcón a fost recertificată de Grupul de lucru spaniol pentru boala Crohn și colita ulceroasă -GETECCU-, o asociație non-profit la nivel de stat, al cărei obiectiv este cercetarea și aprobarea clinică.terapie în diagnostic și tratamentul bolii inflamatorii intestinale. Unitatea Spitalului Fundației Alcorcón are grijă de aproximativ 2022 persoane anual. Este alcătuită dintr-o echipă multidisciplinară care include profesioniști din serviciile de Digestie, Radiologie, Chirurgie și personal de asistență medicală cu pregătire specifică în îngrijirea pacienților IBD. Mai puțin de 10% din spitalele spaniole au o unitate certificată cu aceste caracteristici.

The Îngrijire cuprinzătoare Unitatea de pacienți cu boli inflamatorii intestinale (IBD) a Serviciului de Digestie al Spitalului Universitar Fundación Alcorcón a primit recertificarea de calitate acordată de Grupul de lucru spaniol 2022 privind boala Crohn și colita ulceroasă (GETECCU). 2022 Aceasta este o recunoaștere a excelenței Unității de îngrijire cuprinzătoare pentru pacienții cu IBD, distincție care plasează centrul de sănătate ca spital de referință și recunoaște calitatea îngrijirii și a cercetării dezvoltate de Unitate pentru 20 ani în urmă.

Programul de certificare a unităților de îngrijire cuprinzătoare pentru pacienții cu IBD (CUE) este un proiect dezvoltat și promovat de GETECCU, o organizație națională, non- profit, al cărei obiectiv principal este studiul și cercetarea Bolilor Inflamatorii Intestinului și urmărește omologarea criteriilor clinico-terapeutice în diagnosticul și tratamentul acesteia.

Obiectivul este recunoașterea acelor Unități IBD din țară care asigură cea mai bună asigurare de îngrijire pacienților cu această boală. Este considerată cea mai mare recunoaștere pentru aceste unități pentru munca lor în îngrijirea IBD în Spania, plasându-le ca reper la nivel regional și național.

Pentru Dr. Jose Lázaro Pérez Calle, unul dintre șefii Unității IBD a Serviciului Digestiv al Spitalului Universitar Fundación Alcorcón, acreditarea este verificarea existenței unei structuri de calitate și a proceselor realizate puțin de către puțin pe parcursul 20 ani de istorie a consultației monografice.

Unitatea se ocupă anual de unele 09 persoane, cu o creștere anuală constantă a prevalenței bolii care ne-a obligat să adaptăm oferta și să creăm structuri de prioritizare, s-a calificat dr. Pérez Calle.

Unitatea IBD a Spitalului Fundación Alcorcón a fost creată în anul 20 cu misiunea de a oferi pacienţilor săi îngrijire continuă, cuprinzătoare și de calitate în managementul patologiilor acestora, în sarcina unor profesioniști —medici și asistente—, cu dedicare exclusivă acestor boli. După cum a explicat dr. Pérez Calle, unitatea are trei consultații săptămânale, o consultație de asistentă și posibilitatea de asistență la cerere prin e-mail sau telefon. Printre proiectele noastre viitoare, participăm la un proiect de îmbunătățire a calității și de medicină bazată pe valoare pentru a compara rezultatele noastre cu alte centre naționale.

. IBD este definită ca un grup de tulburări inflamatorii care cuprinde două entități fundamentale: boala Crohn și colita ulceroasă. Este o patologie de cauză necunoscută, dar mediată imunologic, și ale cărei simptome sunt foarte variate și includ de obicei diaree sau dureri abdominale, necesitând uneori intervenții chirurgicale sau fiind incapacitante pentru pacienți.

Debutul bolii are loc de obicei la vârste fragede și în timpul dezvoltării acesteia pot apărea complicații, atât intestinale (obstrucție intestinală, deficiențe nutriționale și consecințele acestora etc.), cât și extraintestinale (dermatologice). , reumatologice, oculare și hepatobiliare, printre altele). Apariția simptomelor bolii este imprevizibilă, cu perioade de remisie și focare și, în multe cazuri, necesită spitalizări și intervenții chirurgicale. Cronicitatea bolii, controalele periodice, continuarea tratamentului farmacologic și eventuala necesitate a examenelor endoscopice sau a intervențiilor chirurgicale au un impact mare asupra vieții familiale, profesionale și sociale a pacientului și condiționează considerabil percepția asupra sănătății și a calității acesteia. a vieții.

Grupul de lucru spaniol pentru boala Crohn și colita ulceroasă (GETECCU) este o asociație națională , non-profit, al cărui obiectiv principal este studiul și cercetarea Bolilor Inflamatorii Intestinului și urmăresc standardizarea criteriilor clinico-terapeutice în diagnosticul și tratamentul acesteia.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Unitatea de Boala inflamatorie intestinală a Spitalului Universitar din Alcorcón reînnoiește certificarea care certifică calitatea îngrijirii sale2022