Consiliul de Guvern al Comunității Madrid a cunoscut săptămâna aceasta proiectul de atribuire pentru proiectarea și construcția Contului digital al cetățeanului. Această platformă multicanal le va permite cetățenilor și companiilor, într-un mod simplificat și agil, să își desfășoare procedurile și procedurile cu Regia Autonomă online de pe orice dispozitiv tehnologic. În plus, printre alte funcționalități multiple, datorită acesteia poți obține informații despre școala copiilor tăi sau poți solicita o subvenție pentru închiriere de locuințe.

Inițiativa Citizen Digital Account, promovată de Ministerul Administrației Locale și Digitalizării prin Madrid Digital, este un spațiu personalizat în care fiecare madrilen va avea propria identitate digitală, putând chiar semna documente sau planificați-vă întâlnirile. De asemenea, profilul poate fi adaptat in functie de preferintele utilizatorului precum varsta sau situatia familiala si de munca.a oricarei tranzactii precum cereri de beneficii, taxe, taxe platite, ajutor primit sau istoric social si clinic.

Contul digital al cetățeanului va oferi asistență prin chatbot, care va răspunde la întrebări frecvente sau va colabora cu utilizatorul în transmiterea solicitărilor în mod ghidat, inclusiv interacțiunea vocală.

Proiectul este finanțat din fonduri Next Generation de la Uniunea Europeană și , mai exact, această fază care acum începe are un buget de peste 11 milioane de euro și o perioadă de execuție de 24 luni. Serviciul va începe să fie furnizat pe canalele web și mobile și se estimează că primele teste cu aplicația vor fi gata în primăvara lui . .

)

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Comunitatea Madrid va facilita și simplifica procedurile sale online cu noul Citizen Digital Cont