Au participat, în premieră, șase centre cu locuri publice ale centrelor rezidențiale și de zi, cu locuri publice dependente de Direcția Generală de Asistență pentru Persoane Vârstnice și Dependență. în această întâlnire, organizată de Fundația „Ceea ce contează cu adevărat”.

Un total de 16 persoane în vârstă participă la programul „Povestea ta contează cu adevărat”. Sunt persoane care primesc sprijin din centrele cu locuri publice: resedintele Villaverde Alzheimer, Domusvi Usera, Amavir Vallecas, Amavir Arganzuela, Orpea San Blas si centrul de zi El Val. Aceasta este o activitate nouă, încadrată în programul de revitalizare a vieții de zi cu zi, care face parte din impulsul și promovarea modelului de îngrijire centrată pe persoană în centrele din Comunitatea Madrid, prin realizarea de „povestiri de viață”.

Participanții la programul „Povestea ta contează cu adevărat” povestesc povestea vieții lor cu ajutorul unor voluntari aparținând Fundației „Lo que de truth matters“, care ulterior realizează un ediție limitată de 10 exemplare care sunt livrate participanților, la un eveniment organizat în acest scop.

Obiectivul acestui program este de a acorda proeminență și vizibilitate persoanelor în vârstă, atenuarea eventualelor situații de singurătate nedorită a rezidenților, valorificarea experienței de viață a vârstnicilor, prin recunoașterea rolului acestora în viață, precum și promovarea activităților intergeneraționale. .

Perso Participanții la program sunt, în principal, persoane în vârstă, fără deficiențe cognitive, care trăiesc în situații de singurătate sau izolare și cu puține relații sociale. În ceea ce privește voluntarii, se apreciază că aceștia au sub 35 ani și au experiență anterioară în voluntariat cu persoane în vârstă.

La evenimentul desfășurat astăzi, directorul general de îngrijire a persoanelor vârstnice și dependente, Juan José García Ferrer, a participat la eveniment, înmânând copiile celor trei participanți la această activitate, care sunt sprijiniți de îngrijirea în pătrate a acestor centre.

Sursa: Comunitatea Madrid – Am participat la ceremonia de premiere pentru colecția de cărți „Povestea ta contează cu adevărat”