De asemenea, colaborează la Târgul de Sănătate Alcalá dedicat mintal sănătate

Spitalul Príncipe de Asturias a organizat prima Săptămână a Sănătății între 2 și 7 aprilie pentru a-și face profesioniștii vizibili și pentru a le încuraja îngrijirea sănătății, coincizând cu sărbătorirea Zilei Mondiale a Sănătății. În plus, centrul de sănătate publică din Comunitatea Madrid colaborează și prin Serviciul său de psihiatrie cu Consiliul Local Alcalá de Henares în cadrul Târgului de Sănătate, care anul acesta este dedicat sănătății mintale.

Săptămâna I a Sănătății a Spitalului Universitar Príncipe de Asturias, care va avea loc între 2 și 7 aprilie, ca parte a comemorarii zilei de 7 aprilie, a stabilit ca Ziua Mondială a Sănătății în 1948 de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care definește sănătatea „ca o stare de completă fizică, bunăstarea mentală și socială, și nu doar absența bolii sau a infirmității.”

În aceste premise, Serviciul de Sănătate a Muncii a ales această dată semnificativă pentru a desfășura activități de promovare a sănătății în rândul profesioniștilor spitalului, potrivit responsabilului. a Serviciului, dr. Aurora Pérez Zapata, într-un moment în care COVID- a dat o pauza. Alături de Serviciul de Sănătate a Muncii, în această Săptămână a Sănătății colaborează și Serviciile de Psihiatrie, Recuperare, Endocrinologie și Nutriție, Pneumologie, Urgențe, Bucătărie și Supraveghere Asistentă.

„Vrem să promovăm – adaugă dr. Pérez Zapata – activități de promovare a sănătății, așa că programul este o bună oportunitate de a face vizibili și de a încuraja profesioniștii asupra modului în care ar trebui să avem grijă de noi înșine și să încorporăm un stil de viață sănătos obiceiuri pentru a ne îmbunătăți sănătatea”. În această primă săptămână de sănătate, HUPA a dorit să promoveze exercițiile fizice, alimentația sănătoasă, sănătatea mintală și renunțarea la fumat în rândul profesioniștilor.

Programul a început sâmbătă, 2 aprilie, cu o clasă de crossfit, include, de asemenea, un traseu de drumeție prin Ecce Homo din Alcalá de Henares, cursuri de pilates, turneu de paddle tenis, ateliere despre cum să demontați conflictele și cum să vă îngrijiți spatele , dependențe din secolul 21 sau cum să ai grijă de emoțiile tale.

Concursul „Cutia mea de prânz sănătoasă” 2022

În plus, programul include concursul „My Healthy Tupperware”, videoclipuri informative pentru a te lăsa de tutun, un masă în campusul Universității din Alcalá sau micul dejun sănătos în Cantina Spitalului.

Pe de altă parte, Centru prin serviciul său Psi Chiatry colaborează la activitățile planificate de Consiliul Local Alcalá în cadrul Târgului său de Sănătate sub motto-ul „Sănătate mintală: Să vorbim”. Printre aceste activități, există două mese rotunde. Cel intitulat „Tulburări psihice grave în societatea de astăzi” va avea participarea șefului Serviciului, dr. Ana Moreno. Psihologii clinicieni Mar Martín și Ana Madrigal vor participa la cealaltă masă rotundă, care poartă titlul motto-ului Târgului de Sănătate.

Serviciul de Psihiatrie al centrului colaborează și la atelierele de „Relaxarea mindfullness”, de „Primul ajutor”, cel de „Sănătate, femeie și gen”, precum și cel intitulat „Atelier pe dos, cunoașterea emoțiilor noastre ”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Príncipe de Asturias sărbătorește prima Săptămână a Sănătății pentru profesioniștii săi