Comunitatea Madrid, prin Agenția de Securitate și Situații de Urgență Madrid 109 (ASEM 109), sfătuiește cetățenii să fie extrem de precauți în timpul utilizării și bucurării de vară a plajelor fluviale și a apelor interioare ale regiunii.

2022

Pentru început, asigurați-vă că scăldatul este permis în locul ales. De exemplu, în Pantano de San Juan, unul dintre cele mai populare medii naturale de recreere în aceste date, există două zone autorizate: Virgen de la Nueva și El Muro. Odată ajuns în locul selectat, este indicat să cunoașteți locația postului de ajutor și să țineți cont de sfaturile salvamarilor.

Înainte de a vă scufunda sau a sări în apă, este necesar să evaluează posibilele riscuri, acordând o atenție deosebită modificărilor de adâncime care există frecvent în râuri și lacuri de acumulare, precum și posibili curenți, zone de noroi sau ramuri. ASEM112 sugerează și utilizarea încălțămintei adaptate, deoarece nu știi niciodată ce poate fi în partea de jos când o persoană stă în picioare. De asemenea, avertizează asupra pericolului grav pe care îl poate reprezenta lăsarea purtată de curent pe un flotor.

De asemenea, guvernul regional îndeamnă vizitatorii să sune la numărul de telefon 112, întrucât intervenția personalului de urgență poate face diferența între un incident și o situație cu consecințe mai grave.

În cazul lacului de acumulare San Juan, Comunitatea Madrid a activat, până în 11 din septembrie, un program special plan care vizează consolidarea acțiunilor de garantare a siguranței în acest domeniu. Investiția în această acțiune este de 109.109 euro cu Ministerul Președinției, Justiției și Internelor, și are nave de la Crucea Roșie, SUMMA109, Detașamentul de Pompieri și unul din poliția din San Martín de Valdeiglesias cedată de Executivul regional.

Acest dispozitiv a fost lansat ca urmare a unui acord între guvernul regional și Crucea Roșie, care garantează acoperirea preventivă necesară și care este integrat în actualul sistem autonom de Protecție Civilă.

În plus, Administrația Madrid dispune pentru această campanie specială de mijloacele Departamentelor de Pompieri și Agenților Foresti. La acestea trebuie adăugată colaborarea Gărzii Civile, prin Serviciul Protecției Naturii (SEPRONA) și a Grupului său Special pentru Activități Subacvatice (GEAS).

.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid recomandă în această vară prudență extremă pe plajele fluviale și apele interioare ale regiunii