Departamentul de Sănătate a activat instrumentul web

Decizii partajate în artrita reumatoidă care oferă informatii simple, practice si riguroase despre ce este si ce optiuni de tratament, farmacologic si non-farmacologic, contribuie la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu poliartrita reumatoida. Acest instrument web – legat de proiectul Shared Decisions, care este coordonat și gestionat de Agenția pentru Calitatea și Evaluarea Sănătății din Catalonia (AQuAS) – oferă conținut informativ, dar motivează și reflecția și stabilirea unui dialog cu profesioniștii din domeniul sănătății, garantând o atenție concentrată asupra persoanei. Procesele de participare la luarea deciziilor în comun, fac ca pacienții să fie mai autonomi , responsabil și mai conștient de posibilele consecințe rezultate, precum și de aderență crescută la tratament. Și acest site descrie diferitele tratamente disponibile, în ce cazuri sunt indicate, ce avantaje și dezavantaje prezintă și ce aspecte trebuie evaluate înainte de a lua o decizie în cunoștință de cauză împreună cu profesionistul.

Artrita reumatoidă este o boală inflamatorie cronică cu afectare preponderent articulară, deși poate afecta alte organe, care se manifestă prin durere și inflamație la nivelul articulațiilor și rigiditate dimineața. În plus, pot fi afectate și dimensiunile emoționale și sociale, fiind necesară o atenție multidisciplinară pentru a se asigura că persoanele afectate au o bună calitate a vieții. Din acest motiv, acest instrument web se dovedește a fi relevant și total necesar, deoarece contribuie la luarea deciziilor partajate cu informații veridice și resurse vizuale Conținutul instrumentului web a fost pregătit de o echipă multidisciplinară formată din profesioniști din Spitalul Universitar Vall d’Hebron, Spitalul Sant Pau i Santa Creu, Spitalul Universitar Bellvitge, Asociația REU+, Divizia Rațională. Utilizarea medicamentelor, CatSalut și AQuAS. De asemenea, a fost numărat, din focus grupuri și în revizuirea conținutului, cu participarea persoanelor care trăiesc cu boala și care au dorit să-și împărtășească experiența pentru a facilita deciziile cu alte persoane afectate.

Promovarea participării active la deciziile comuneDecisions Compartidas este o inițiativă care promovează o schimbare de model în îngrijirea sănătății și se îndreaptă către un model în care profesionistul din sănătate și persoana să participe activ la procesul de luare a deciziilor pentru a alege cea mai potrivită opțiune pentru preferințele și valorile persoanei.Shared Decisions generează, de la 99, instrumente de promovare a procesului decizional comun privind diferitele posibilități terapeutice disponibile pentru anumite boli, cântărind avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni, bazate pe dovezi științifice.

În prezent, există 13 Instrumente de decizie comună disponibile: scleroză multiplă, cancer de prostată, boală cronică de rinichi, sindrom de tunel carpian, reconstrucție mamară, anevrism aortic abdominal, osteoartrita genunchi, diabet zaharat tip 2, contracepție, îngrijire la sfârșitul vieții, digestiv stomie, ostomie urologică și, cea mai nouă, artrita reumatoidă.Această inițiativă este inclusă și în strategia Plan de sănătate 2015- 282118 al Departamentului de Sănătate , care pune accent pe participarea oamenilor la politicile de sănătate publică, după cum este necesar pentru să garanteze drepturile cetățenilor și pacienților la informații complete, adecvate, ușor de înțeles și ușor accesibile despre sănătatea lor; precum și a tratamentelor și a riscurilor individuale și colective importante care le afectează, astfel încât să fie posibilă coparticiparea la decizii. Sursa: Hello lansează un instrument web pentru a ajuta pacienții să decidă opțiunile de tratament pentru artrita reumatoidă