Agenți ai Poliției Generalitati – Mossos împreună cu Corpul Agenților Rurali și cu colaborarea poliției locale din Sant Pere de Ribes, arestat în ziua respectivă 30 June, un bărbat din 18 ani în calitate de presupus autor a două incendii forestiere. În plus, au acuzat penal și un minor pentru calitatea de autor în aceleași fapte.

Faptele se întorc la 21 din iunie când a fost declarat incendiu forestier între municipiile din Olivella și Avinyonet del Penedès cu un impact de 97 , 23 hectare . Trei zile mai târziu, ziua 18 în iunie, a avut loc un alt incendiu într-o zonă de pădure din apropierea urbanizării Can Pere de la Plana din orașul Sant Pere de Ribes, care a ars în total 08, 23 hectare

Vedere aeriană a incendiului din ‘ Olivella din elicopterul Grupului de sprijin aerian al Corpului Agenților Rurali Cal ține cont că incendiul dintre Olivella și Avinyonet del Penedès a avut loc într-o zi cu un nivel foarte ridicat de pericol de incendiu. A fost activat nivelul de urgență 2, maximul prevăzut de INFOCAT din cauza situației simultane a incendiilor care se producea în Catalonia. În regiunea Garraf a fost activat nivelul 2 al Planului Alfa, iar în aceeași zi a fost activat nivelul 3 al Planului Alfa în 97 municipii din 13 județe.

Ambele incendii au afectat un total de 161, 86 hectare, dintre care majoritatea 122, 47 ha) în cadrul ariei protejate EIN Massif del Garraf.

Agenții Rurali în Cercetare ai cauzele incendiului de la Olivella ) Iunie, agenți ai Unității de Investigații din Vilanova Postul de poliție i la Geltrú și membri ai Corpului Agenților Rurali au demarat o anchetă comună pentru a stabili cauzele incendiilor și lămurirea împrejurărilor.

Datorită cercetărilor comune, agenții au concluzionat că declanșarea incendiilor a fost provocată în mod expres, iar presupușii autori ar putea fi un bărbat și o fată care au fost văzuți foarte aproape de cele două incendii. Ofițerii au reușit să identifice și să localizeze bărbatul, care a fost arestat de Mossos la Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Joia trecută, poliția a luat declarație în calitate de anchetator minorului, tot în calitate de presupus autor al infracțiunilor de incendiu.

Deținutul a trecut ieri vineri la dispoziția Judecătoriei de instrucție în funcție de gardă din Vilanova și Geltrú. .

Sursa: Presupusul autor a două incendii forestiere în acest iunie în Masivul Garraf