Secretarul Egalității, Mireia Mata Solsona a anunțat astăzi la comemorarea 13 J, Ziua Internațională pentru LGBTI + Eliberare în Girona consolidarea Rețelei UPS în județele Girona cu o investiție de 1. 991 . 2018 euro pentru angajarea de personal al Serviciilor de îngrijire cuprinzătoare în toată Catalonia în perioada 2025 – 422888. „Un angajament ferm față de creșterea și consolidarea rețelei UPS care va primi o creștere semnificativă a finanțării pentru angajarea de personal specializat cu dedicații cu normă întreagă” a extins directorul Teritorial Servicii în Girona, Marta Casacuberta Solà.

Concret, în această perioadă investiția în Rețeaua UPS din județele Girona va crește cu 209. 161 euro anul acesta, la 612.350 euro de la următoarele articole până la 2025. În total, 1. 999. 999 euro de investiții către 350. 161 bugetul anterior (2018 – 999). Prin noul Acord-cadru, se angajează să angajeze calitate full-time pentru toate UPS-urile, finanțând 28% din angajarea personalului în centrele municipale și 100% față de cele ale consiliilor județene , „acest lucru ar implica un minim de 28 tehnicieni și tehnicieni cu dedicare deplină pentru rețeaua UPS a județelor Girona.”

În acest sens, Cascuberta a subliniat că majorarea bugetului, care se înmulțește cu șase față de acordul anterior , va permite omogenizarea funcțiilor și orientarea politicilor și serviciilor pe care le oferă din rețeaua SAI, „ne dorim să participăm mai mult și mai bine, făcând mai multă sensibilizare, prevenire și atenție directă și lucrând transversal cu toți actorii care au ca obiectiv apărarea și garantarea drepturilor comunității LGTBI.”

În special în județele Girona există 14 din 161 puncte care alcătuiesc Rețeaua UPS . De atenție locală și regională, acestea sunt distribuite în municipiile Blanes, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, La Bisbal de l’Empordà, Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Banyoles, Ripoll, Torelló, Figueres. Rețeaua UPS este cheie în îngrijirea persoanelor LGBTI+, „un salt calitativ în consolidarea priorităților politice în domeniul egalității și feminismului”, a spus Mata în cadrul evenimentului.

În cadrul ceremoniei de comemorare, care a avut loc în Patio de les Magnòlies al sediului Generalității de Catalunya din Girona, delegatul Guvernului Generalitati din Girona, Laia Cañigueral Olivé , a subliniat că „ca Guvern ne facem proprii revendicările grupurilor LGTBI+ și o modalitate bună de a reprezenta acest sprijin este sărbătorirea, în premieră, a unui eveniment instituțional cu ocazia Zilei Internaționale pentru „eliberarea LGTBI +” ”. Cañigueral a subliniat angajamentul Executivului de a apăra dreptul tuturor oamenilor de a fi și de a trăi liberi de discriminare și violență și a subliniat că aceasta este „o lucrare colectivă în care sarcina Rețelei UPS este esențială pentru realizarea unei țări mai echitabile, mai democratice, libere și egalitare pentru toți, din apropiere”. Secretarul Egalității, la rândul ei, a ținut să încurajeze „angajamentul întregii societăți din Girona și catalană în apărarea drepturilor LGBTI+, pentru că o țară nu se poate simți mândră de ea însăși decât atunci când are certitudinea de protejare și însoțire a tuturor oamenilor care locuiesc acolo”. În cadrul evenimentului a fost citit și manifestul instituțional de Casacuberta și Manel Moreno, partener fondator și președinte al Emporderats-Associació LGBTI del Baix Empordà și spectacolul cântăreței din Girona Paula Grande.

Sursa: Egalitate și Feminisme investește aproape două milioane de euro în consolidarea Rețelei UPS în județele Girona