Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios și președintele Asociația Henares Healthy Hearts, José Luis Martínez Regel, a semnat în această după-amiază un Acord de colaborare între Consiliul Local Alcalá de Henares și Asociația Corazones Sanos del Henares pentru dezvoltarea activităților sociale pentru promovarea sănătății în populația din Alcalá de Henares.

La eveniment au participat consilierul pentru Servicii Sociale, Sănătate și Consum, Blanca Ibarra, consilierul pentru Educație, Diana Díaz del Pozo, precum și alți membri ai corporației locale.

Obiectivul acordului este coordonarea ambelor instituții în vederea aderării eforturi de stabilire a unor acțiuni, toate gratuite, care să favorizeze atenția către cetățenii municipiului care doresc să învețe să-și gestioneze autoîngrijirea pentru a evita apariția și problemele de sănătate în cadrul promovării și prevenirii proceselor cronice.

Rodríguez Palacios a subliniat asistența socială desfășurată de Asociația Corazones Sanos del Henares „promovarea, încurajarea și diseminarea unui stil de viață sănătos pentru întreaga populație, în special pentru cele mai vulnerabile grupuri”.

Cuantumul subvenției constă într-o contribuție unică de până la 3.000 euro, destinată acoperirii costurilor de organizare, management și participare a Asociației Corazones Sanos del Henares la acțiuni precum trasee de drumeții, ieșiri in afara municipiului, workshop-uri, sesiuni informative si colaborare in dezvoltarea campaniilor promovate de Departamentul Sanatatii, printre alte activitati.

Asociatia Inimi Sanatate din Henares este o asociatie fara scop lucrativ. , care are în prezent 272 asociaţi, favorizând procesul de perfecţionare a competenţelor şi oportunități ale persoanelor care sunt dezavantajate din cauza stării lor de sănătate sau a situației sociale.

) Sursa: Consiliul Local și Asociația Corazones Sanos del Henares semnează un acord pentru dezvoltarea activităților de promovare… .