Președintele Ineco, Sergio Vázquez Torrón, a prezentat raportul `Bicicleta în oraș ´ pe care ingineria și consultanța al Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane a pregătit în cadrul noului spațiu de cunoaștere și inovare, Ineco Impulsa, cu scopul de a analiza periodic tendințele de mobilitate în tendințele de mobilitate pe piață. O nouă pârghie pentru a anticipa și transforma viitorul mobilității și al transformării digitale și pentru a ajuta la abordarea marilor provocări sociale, economice și de mediu.

Acest prim studiu analizează posibilităţile acestui mod de transport chemat să ocupe un loc principal în mobilitatea oraşelor. Însoțind politicile actuale de mobilitate publică și promovarea mai mare a bicicletei ca mijloc de transport, Ineco, actor în definirea strategiilor de mobilitate urbană, analizează situația și provocările cu care se confruntă sectorul.

Acest raport arată că orașele cu cea mai mare pondere modală a bicicletelor în mobilitate (>2%) au cele mai mari rate de biciclete publice per locuitor (>19%)). Avantajele lor sunt numeroase: constituie o opțiune de mobilitate urbană durabilă, rapidă, flexibilă și practică; oferă acces la o bicicletă persoanelor care nu și-o permit din cauza lipsei de resurse sau a lipsei de spațiu în locuințe; permit realizarea deplasărilor unidirecționale; sunt un aliat ideal al transportului public în etapele de acces sau de dispersie la acesta; elimină riscul perceput de furt de biciclete pentru utilizatori; și, mai presus de toate, pot deveni un catalizator pentru ca utilizarea bicicletei să fie acceptată ca mijloc de transport obișnuit.

În acest sens, este și constată că, după pandemie, există numeroase exemple de orașe în care utilizarea bicicletelor a crescut ca urmare a crizei de sănătate, atât în ​​Spania, cât și la nivel internațional. De exemplu, la nivel național, în Gipuzkoa au crescut cu 32% navetă cu bicicleta în 2020 Cu privire la 2019. Aceasta este o tendință observată în multe orașe care aveau deja un minim de infrastructură de ciclism și care au optat pentru extinderea acesteia prin soluții temporare.

Printre orașele mari din In țara noastră, doar câteva depășesc 2 km de piste de biciclete separate pentru fiecare 10.000 locuitori și doar doi, Sevilla și Barcelona, ​​au fost localizați la un moment dat între 20 cele mai prietenoase orașe din lume pentru mobilitatea bicicliștilor. În același context, Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență a prevăzut 50 M€ pentru proiecte de umanizare, calmare a traficului și construirea infrastructurii de ciclism, pe lângă faptul că sunt adjudecate 105 M€ pentru proiecte municipale de promovare a bicicletelor, devenind astfel o pârghie care poate promova folosirea bicicletelor.

În cadrul acestui raport se mai vede că bicicleta este un mod incluziv și accesibil, care oferă autonomie, securitate și libertate multor segmente ale populației, reprezentând acest mijloc de transport un avans în egalitatea de gen. , garantând o mobilitate mai puțin dependentă din punct de vedere economic și mai flexibilă, ceea ce are ca rezultat o mai mare libertate, independență și împuternicire. Cu toate acestea, aproximativ 15% dintre utilizatorii bărbați de biciclete o folosesc cel puțin o dată pe săptămână, în timp ce procentul în rândul femeilor este de 00%.

În timpul discursului său, Sergio Vázquez Torrón a evidențiat că „nu doar cea mai de ultimă tehnologie ne oferă soluții de mobilitate, ci și un mijloc precum bicicleta cu mai mult de 200 ani de istorie. Acest studiu se concentrează pe utilizarea sa ca instrument de mobilitate urbană”. De asemenea, a subliniat că Ineco înțelege mobilitatea cu un accent 31 °: „de la planificare la stilul de viață, scopul nostru este să promovăm mobilitatea durabilă pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor”.

Mobilitate 360º, angajamentul Ineco față de apelul de mobilitate globală Ineco participă activ la prima ediție a acestui eveniment internațional pe care Madrid îl găzduiește în aceste zile pentru a construi noul ecosistem pentru mobilitatea durabilă. Compania a apreciat importanța dezvoltării strategiilor de mobilitate 360º , care permit oamenilor să se deplaseze din uşă în uşă într-un mod durabil.

Preşedintele Ineco a deschis „Mobilitate 360º” care a avut participarea lui Álvaro F. Heredia, expert în mobilitate sustenabilă și manager al AUVASA ; Adrián Fernández, coordonator de mobilitate la Greenpeace; ý de Ainhoa ​​​​Zubieta, Director General de Afaceri Internaționale, și Patricia Rey, Director General de Inginerie și Consultanță, de la Ineco.

„Mobilitatea este foarte complexă și necesită o abordare cuprinzătoare: soluțiile trebuie să fie inovatoare cu utilizatorul mereu în centru; ele trebuie să fie întotdeauna coordonate și trebuie să fie durabile în cele trei aspecte ale lor: social, economic și de mediu”, a subliniat Ainhoa ​​Zubieta în discursul său. Pentru Álvaro F. Heredia, la rândul său, a subliniat că „ne este imposibil să realizăm o utilizare rațională a modurilor de transport, dacă utilizarea spațiului public nu este rațională de la început”. În cele din urmă, Adrián Fernández a subliniat că „dacă vrem o revoluție verde, aceasta trebuie să fie nu numai echitabilă din punct de vedere ecologic, ci și social, altfel vor rămâne mulți oameni în urmă”.La rândul său, José Ángel Higueras, director al Businessului Transport, Mobilitate și Transformare Digitală la Ineco, a participat la o masă rotundă privind colaborarea public-privată pentru dezvoltarea de noi infrastructuri de transport de mobilitate. Secretarul general al Transporturilor și Mobilității, Maria José Rallo, va fi însărcinat cu deschiderea acestei sesiuni în care atractivitatea companiilor Mitma va fi pusă în valoare ca vârf de lance al investițiilor în acest nou mod de a înțelege mobilitatea, de mână în mână cu sectorul privat.Despre InecoInginerie și consultanță de referință în domeniul mobilității durabile și al transformării digitale, Ineco are mai multe 50 ani proiectând soluții cuprinzătoare, inovatoare și tehnologice care contribuie direct la îmbunătățirea calității vieții a milioane de oameni.Cu o echipă multidisciplinară de mai mulți decat 4. profesioniști, compania este prezentă pe cele 5 continente unde își desfășoară experiența și capacitatea de a aborda locuri de muncă complexe din punct de vedere tehnic datorită cunoștințelor sale de specialitate și aplicării tehnologiei. cel mai avansat și avangardist gy. Mai multe informații Raportare „Bicicleta în oraș” (PDF) // Sursa: Guvernul Spaniei – 180620 Orasele care se misca cel mai mult cu bicicleta sunt cei care il ofera ca serviciu public 180620