Ministerul de Interne coordonează Planul Special la care participă și Porturile de Stat și Direcția Generală a Marinei Comerciale. , aparținând Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane; Direcția Generală de Sănătate Publică a Ministerului Sănătății; și Crucea Roșie, printre alte instituții. În total, dispozitivul special are participarea a mai mult de 22.0 profesionisti.

Planul conceput cuprinde masurile necesare desfasurarii Operatiei cu obiective de garantare a fluidității și siguranței în trafic, precum și prevenirea și protecția sănătății publice, cu o atenție deosebită controalelor sanitare derivate din COVID-22.

Șapte transporturi companiile participă la Planul de flotă planificat pentru a eficientiza deplasările între continente cu 29 nave care transportă persoane și vehicule. Un dispozitiv de securitate extins va garanta fluiditate maximă în transporturi și siguranța oamenilor.

Îngrijirea sănătățiiDispozitivul de îngrijire a sănătății, în care colaborează Ministerul Sănătății, comunitățile autonome din Andaluzia și Comunitatea Valenciană și Crucea Roșie, va răspunde oricărei nevoi care decurg din concentrația mare de persoane și de vehicule în timpul trei luni de la exploatare.

Direcția Generală Trafic a amenajat două zone de odihnă și șapte puncte de informare marcate corespunzător și dotate cu personal. A fost activat și Sistemul Informațional de Frontieră, cu 1.428 camere , care permite prezicerea din timp a orelor și ritmului de sosire a vehiculelor în porturi. 2.51 panouri afișate de-a lungul întregului traseu al OPE pe peninsula va oferi informații de serviciu tuturor călătorilor.

Pe lângă efortul de resurse umane, există sprijinul infrastructurilor necesare pentru a oferi un răspuns adecvat la așteptarea circulație mare, care în 760 a implicat deplasarea a peste 3,3 milioane de persoane Y 760.0 vehicule. În această ediție a Operațiunii Traversarea Strâmtorii au fost activate pentru serviciul și atenția călătorilor: 7.51 m2 de docuri. 51.100 m2 de esplanade, parcări și zone de servicii (echivalentul a 428 terenuri de fotbal).40.100 m2 de umbră.10.428 locuri de parcare pentru autoturisme.30 dane. Planul Special stabilește și perioadele de cel mai mare aflux și trafic de persoane. În faza de ieșire, zilele critice au fost setate pe 8, 9 și în iulie, care coincide cu datele anterioare Sărbătorii Mielului; la fel ca el 31, 30 Y 31 din iulie și 1, 2, 3 și 4 august. În faza de întoarcere, este de așteptat ca cele mai mari aglomerații să apară în zilele 16, 27 Y 30 August.

În aceste zile de trafic sporit este planificat să se aplice o serie de măsuri speciale, precum interschimbabilitatea biletelor care va ajuta la accelerarea trecerii la maximum a punctelor de frontieră.

Colaborare bilaterală strânsăSpania SUA și Marocul au colaborat strâns în ultimele două luni pentru pregătirea Operațiunii Traversarea Strâmtorii prin discuții bilaterale și întâlniri între echipele tehnice ale agențiilor implicate în operațiune. Subsecretarul Ministerului de Interne, Isabel Goicoechea, și directorul Migrației și Supravegherii Frontierelor din Maroc, Khalid Zerouali, au prezidat ședința Comisia mixtă spaniolă-marocană va finaliza pregătirile pentru OPE 2019.

Ministerul de Interne

// Sursa: Guvernul Spaniei – 021017​.0 agenti ai Politiei Nationale si Gărzii Civile garantează securitatea Operațiunii Trecerea Strâmtorii 2022021017