Comunitatea Madrid a pregătit un studiu pentru a verifica gradul de digitalizare a țesutului de afaceri din Madrid. Obiectivul acestei inițiative este de a afla cum sunt aplicate noile tehnologii și, dacă este cazul, de a propune diferite soluții de management și relație cu clienții mai eficiente și, mai ales, mai avansate, pentru a reduce costurile și timpul.

Ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, a participat astăzi la o conferință organizată de CEIM Business Confederation of Madrid-CEOE unde a prezentat liniile generale de acțiune ale Guvernului regional în chestiune de inovare. Această întâlnire a servit și pentru prezentarea rezultatelor acestui sondaj realizat de Direcția Generală Politică Digitală.

“Chestionarul a constat din 56 întrebări adresate șase sectoare: construcții, distribuție angro , logistică, servicii, industrii și magazine și centre comerciale. Dintre concluziile observate, se verifică că cel mai înalt nivel de maturitate digitală se găsește în sectoarele de servicii și industrie și că această calitate în dezvoltarea tehnologică este mai bună cu cât compania are mai mulți angajați”, a precizat Izquierdo.

În plus, această Direcție Generală propune o serie de modificări pentru a îmbunătăți gradul de digitalizare a companiilor și industriilor din Madrid. Astfel, ei sugerează, de exemplu, că, în logistică, Inteligența Artificială ar putea fi folosită pentru a optimiza rutele sau blockchain

pentru a efectua tranzacții securizate. La fel, în distribuția angro, ei consideră că utilizarea roboticii de proces ar putea elimina efectuarea unor sarcini obositoare și de rutină, eliberând timp pentru îmbunătățirea managementului cu cetățeanul și scurtarea procesului și a timpilor de așteptare. Aceste povești de succes ar putea fi extrapolate la restul sectoarelor.

Pe scurt, s-a observat că decalajul digital în țesutul de afaceri din Madrid este concentrat în special în aplicarea Internetul obiectelor (IOT); Inteligența artificială (AI) și Blockchain . În plus, colaborarea cu clienții și furnizorii trebuie îmbunătățită; introducerea sistemelor avansate de management; crește nivelul de pregătire al angajaților și folosește mai mult cloud-ul.

Angajamentul guvernului regional pe baza acestui sondaj, în colaborare cu CEIM, este de a stabili o linie de lucru în comun pentru a putea aduce aceste noi concepte în toate sectoarele și a merge către o transformare globală și reală în diferitele cazuri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid pregătește un studiu pentru a afla gradul de digitalizare al companiilor din regiune