Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 65 de cetăţeni din India, Pakistan, Irak și Turcia, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu tâmplărie PVC, respectiv anvelope.

Azi dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra a două ansambluri rutiere înmatriculate în România, respectiv Bulgaria, conduse de un cetățean român și un bulgar. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, tâmplărie PVC și anvelope pentru societăți comerciale din Olanda și Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre marfa transportată, 65 de cetăţeni străini, în total.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din India, Pakistan, Irak și Turcia și intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii activității infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: 65 de cetățeni străini depistaţi ascunși în două automarfare la P.T.F. Nădlac II