60% dintre obiectivele „Madrid 360” au fost îndeplinite

60% dintre obiectivele „Madrid 360” au fost îndeplinite

Consiliul Local a respectat 60% din propunerile strategiei ‘Madrid 360’ şi execută încă 30%. Mai exact, 231 de măsuri din planul promovat de administrația municipală au fost deja realizate sau sunt în derulare. Acest proiect, care se angajează pentru transportul public durabil și pentru transformarea orașului într-un oraș verde, a permis Madridului să respecte pentru prima dată prevederile Directiva europeană privind calitatea aerului din 2008.

Autobuz de linie 100% electric

Una dintre axele majore a fost investiția în transportul public mai puțin poluant și propunerea acesteia de a promova rețeaua municipală de biciclete. De la începutul mandatului, Compania Municipală de Transport (EMT) a achiziționat 1.291 de autobuze care au dus la reînnoirea parcului auto cu 62%. De fapt, șase din zece autobuze sunt noi. În plus, odată cu retragerea ultimului vehicul diesel în decembrie anul trecut, Madrid este primul mare oraș european cu o rețea 100% curată, datorită celor 19 linii complet electrice.

La toate acestea se adaugă și crearea a opt noi, inclusiv liniile Zero, și cele peste 40 de zile libere de care au beneficiat peste 30 de milioane de pasageri. Pe de altă parte, capitala are 66 de kilometri de benzi de autobuz, lucru care a ajutat la recuperarea cererii de peste 99,5% față de cifrele dinainte de pandemie.

În cadrul „Planului strategic al Companiei Municipale de Transport din Madrid” pentru 2021-2025, Consiliul Local a investit 1.000 de milioane de euro pentru infrastructură nouă, cum ar fi noile centre de operațiuni din La Elipa, Las Tablas și Carabanchel și hub Canalejas Madrid 360, care are cea mai puternică stație de încărcare urbană din Spania. Obiectivul acestei ultime măsuri este de a crea medii urbane atractive, sigure și accesibile, cu o ofertă alternativă de a călători într-un mod durabil.

În căutarea de a trece către sisteme de aer condiționat mai eficiente și zero, electrificarea a fost un punct cheie. Punctele de încărcare rapidă din spațiile publice s-au triplat pentru a ajunge la 284 distribuite în tot orașul. Clădirile municipale dau, de asemenea, un exemplu prin creșterea cu 27% a energiei produse datorită instalațiilor fotovoltaice.

Pe această linie, unul dintre marile angajamente ale acestui Guvern a fost implementarea „Madrid 360 Solar”, o inițiativă de promovare a autoconsumului de energie și a producerii de energie electrică de la soare. Datorită acestei măsuri, proprietăților care instalează plăci li se deduc 50% din IBI timp de trei ani și se reduce Taxa pe Construcții, Instalații și Lucrări (ICIO) cu 95%.

Poster „Madrid Finally Breathe”

La rândul lor, madrilenii nu vor mai avea scuze pentru a face sport în timp ce contribuie la un aer mai curat în oraș. În 2023, Bicimad va ajunge în 21 de raioane și sistemul va ajunge 611 stații și 7.500 de biciclete în primul semestru al anului. Ca un punct culminant al acestui angajament, au fost construite noi piste de biciclete pentru a facilita transportul celor peste 58.000 de utilizatori obișnuiți și celor peste 170.000 de utilizatori ocazionali care folosesc acest serviciu public. Una dintre noile completări ale pistei de biciclete va fi inaugurată în martie. Este cel al Paseo de la Castellana prin care se estimează că vor circula zilnic 4.000 de bicicliști.

Aer curat și mai multe zone verzi

Două dintre cheile pentru ca Madridul să aibă o calitate a aerului îmbunătățită semnificativ sunt limitarea vehiculelor poluante și cele două Zone de protecție specială cu emisii reduse. Situat în cartierul Centro și în Plaza Elíptica, cu ele valorile dioxidului de azot (NO2) 31%, respectiv 25%. De altfel, 2022 a fost primul an în care nu a fost activat protocolul de poluare.

Cele mai poluante vehicule, cu eticheta de mediu A care nu sunt înmatriculate la Madrid sau plătesc Taxa pe Vehiculele cu Tracțiune Mecanică (IVTM), nu pot circula în interiorul M-30 și, din ianuarie a acestui an, nici șoseaua de centură în sine. Această aplicație a dus la o reducere cu 64,5% a accesului neautorizat, față de iunie 2019, și a făcut posibilă reducerea valorilor NO.2 în migdalul central 13,4%. Acest lucru a influențat direct și substanțial respectarea maximelor stabilite de Uniunea Europeană în 50% din stațiile din interiorul M-30, limită care nu a depășit niciuna dintre cele 24 de stații de măsurare din capitală.

gradina din Madrid

Pentru a respecta directiva europeană, a ajutat și angajamentul de a crește plămânii verzi ai orașului. În acest mandat și după ravagiile furtunii Philomena, Consiliul Local a plantat în jur de 150.000 de copaci. Managementul guvernului pentru conservarea arborilor urbani și a zonelor verzi a fost recunoscut pentru al treilea an consecutiv de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Fundația Arbor Day (Ziua Arborului) drept „Orașul Arborului Lumii 2021”. ‘. Au fost finalizate și 64 din cele 89 de lucrări de îmbunătățire și conservare a spațiilor verzi din Capitală, cu un buget de 79 de milioane de euro.

transformând Madridul

Pentru reducerea emisiilor poluante a fost realizată una dintre marile lucrări ale acestui mandat: remodelarea Nodului de Nord a M-30. Odată cu reforma unuia dintre cele mai aglomerate puncte ale orașului, 14 tone de emisii de CO au fost reduse zilnic2. O altă reformă importantă este acoperirea Mahou-Calderón, care finalizează unul dintre cele mai importante proiecte de transformare urbană din oraș. Cu aceasta, proiectul pentru parcul Madrid Río, un plămân verde pe malul râului Manzanares, este finalizat.

Împrejurimile axei Joaquín Costa-Francisco Silvela au fost și ele remodelate, care a crescut cu peste 5.400 m.2 spațiul pietonal și care a inclus 330 de arbori noi și instalarea de noi tehnologii de iluminat LED mai eficient. Dar, dacă există o lucrare care a marcat orașul în ultimii ani, aceasta a fost cea de la Puerta del Sol. Un proiect care a făcut inima Madridului mai pietonală și mai accesibilă.

Transformarea orașului a ajuns și la case. Consiliul Local a lansat „Planul de ajutor Cambia 360” în 2020, dotat cu 111,5 milioane de euro și cu două linii cheie: promovarea mobilității durabile și favorizarea regenerării urbane și a eficienței energetice. Din această investiție, 5,5 milioane au fost alocate unei linii de ajutor pentru promovarea trecerii cazanelor pe motorină și pe gaz și a cazanelor individuale pe cărbune, motorină sau gaz la sisteme cu emisii reduse. O parte din această finanțare a fost alocată și sectorului hotelier și restaurante pentru înlocuirea instalațiilor de încălzire cu ardere pe terasă, situate pe drumurile publice sau pe terenuri proprietate privată de uz public, cu aparate care produc căldură fără emisii locale.

În plus, vehiculele cu emisii ZERO s-au înmulțit cu 11 în sectorul taxiurilor, iar vehiculele ECO au crescut la 11.863. Datorită acestui fapt, 75% din flotă are emisii scăzute sau zero.

Managementul deșeurilor și economia circulară

În Parcul Tehnologic Valdemingómez, capacitatea Stației de Tratare a Biometanului a fost extinsă cu 80%. Acesta este echivalentul gazului necesar pentru alimentarea a 20.000 de familii și, în plus, biometanul generat conduce una dintre liniile EMT. Pe de altă parte, cu un buget de 42 de milioane, se construiește o nouă stație de compostare cu o capacitate de tratare de peste 100.000 de tone.

Pentru a menține orașul curat și pentru a realiza o colectare adecvată a deșeurilor, Consiliul Local alocă 800 de milioane de euro anual. Au fost lansate diverse contracte precum cel pentru Curățarea Spațiilor Publice, cel pentru Zone Verzi, unul nou pentru Curățarea Interblocurilor, cel pentru Serviciul de Curățare Urgent (SELUR) și cel pentru Containerizare, Colectare și Transportul deșeurilor.

Camion de curatenie de la ‘Madrid 360’

Madrid a optat pentru încărcare și descărcare inteligentă cu o nouă aplicație pentru transportatori care digitalizează sistemul pentru a îmbunătăți circulația, a reduce poluarea și a corecta parcările necorespunzătoare. Această strategie, denumită „DUM Madrid 360”, pentru Distribuția Urbană a Mărfurilor, are în vedere crearea a 1.000 de noi spații rezervate, senzori de rezervare, înființarea de noi case de bilete de comerț electronic sau extinderea orelor în migdalul central, printre altele. măsuri.

Sursa: 60% dintre obiectivele „Madrid 360” au fost îndeplinite

Despre autor

Publicitate

Publicitate

Hotnews.ro

Români în Madrid

Români în Madrid

Grupul românilor din Madrid pe Facebook

Contact

Contact Publicitate Banner Romanul.eu