Cinci romani au murit aseara intr-un accident rutier petrecut pe o sosea din regiunea Girona, in apropierea granitei cu Franta. Furgoneta in care se aflau cei 8 cetateni romani se indrepta spre Romania si s-a ciocnit in jurul orei locale 23:45 cu un camion care circula din sens opus.

Coliziunea s-a produs la kimoletrul 754 pe N-II, un drum national din apropierea localitatii Figueres, cunoscut pentru traficul intens pe ruta Spania – Franta. Politia regionala catalana a precizat ca furgoneta s-ar fi angajat in depasirea unui autoturism, pe o portiune mai ingusta a drumului national si din motive inca neelucidate nu a putut fi evitata ciocnirea cu un camion care venea din sensul opus.

In urma accidentului 5 romani au murit, iar ceilalti 3 au fost raniti. Soferul camionului si unul dintre pasagerii din furgoneta au suferit rani grave si se afla acum la Spitalul din Girona. Ceilalti doi romani supravietuitori au suferit rani usoare si au fost dusi la Spitalul din Figueres.

Politia ancheteaza daca furgoneta era folosita pentru a realiza servicii de transport de calatori. Consulatul General al Romaniei de la Barcelona colaboreaza cu autoritatile spaniole pentru identificarea victimelor.