Un incediu produs in cursul noptii la Barcelona a provocat moartea a 4 persoane, despre care se crede ca sunt de nationalitate romana. Focul a izbucnit in jurul orei 3:30, pe strada Bilbao din cartierul Poble Nou, intr-o locuinta improvizata in care traia o familie de romani.

Victimele sunt 3 barbati si o femeie, despre care se crede ca formeaza o familie. Acestia ar fi murit in urma intoxicarii cu fum. Flacarile au ars salte, lemnele si alte obiecte care erau adunate in baraca familiei.

 

Desi Politia inca nu a finalizat actiunea de identificare, autoritatile locale au precizat ca este vorba despre o familie de romani care locuia acolo de 10 ani. Viceprimarul Barcelonei, Joaquim Forn, a precizat pentru Europa Press ca celor 4 romani li s-a oferit, in noiembrie 2011, sa se intoarca in Romania pe cheltuiala primariei, dar acestia au refuzat.

 

Primaria Barcelonei are in evidenta mai multe terenuri ocupate din oras si in martie a luat din nou legatura cu romanii din locuinta mistuita de incendiu. De aceasta data au gasit 7 persoane, care au refuzat din nou oferta municipalitatii.

Vecinii din zona au declarat pentru presa locala, ca persoanele decedate erau romani, care se ocupau cu strangerea de fiare vechi si munceau cu ziua in constructii.