Patru persoane au fost ucise astăzi cu focuri de armă în Olot, o localitate din regiunea catalană Girona, după ce un bărbat a tras asupra patronilor săi şi a ucis şi doi angajaţi ai unei bănci. Autorul crimelor este un bărbat de 57 de ani din localitate, Pere P. P., şi potrivit pulicaţiei El Mundo, a acţionat cu premeditare.

 Acesta a tras fară niciun aviz asupra celor doi patroni ai unei firme de construcţii, la care era şi el angajat, care serveau micul dejun într-un bar din localitate la ora 9.10. Din primele informaţii se pare că cele două victime, tată şi fiu de 62 şi 35 de ani, îi datorau bani atacatorului şi tocmai îl concediaseră pe acesta. Pere P.P. a tras asupra lor cu o puşcă de vânătoare, după care s-a urcat în maşină şi s-a dus la sediul unei bănci din centrul oraşului, unde a intrat cu puşca în mână şi a ucis din două focuri alte două persoane, un bărbat şi o femeie de 40 şi, respectiv, 50 de ani. Victimele erau directorul adjunct al băncii şi o angajată.
În timp ce poliţia locală se pregătea să-l amendeze pentru că lăsase maşina parcată neregulamentar, autorul celor 4 crime a ieşit din sediul bancar şi le-a spus agenţilor că tocmai a ucis 4 persoane. Ulterior el a fost preluat de poliţia regională Mossos d’Esquadra.

În momentul în care era reţinut de agenţii poliţiei locale, martorii susţin că autorul celor 4 crime care au şocat liniştitul orăşel catalan, a spus „Eu acum sunt mulţumit„. Presa spaniolă informează despre autorul crimelor şi îl descrie ca fiind un bărbat destul de solitar, vânător şi care locuia cu tatăl său în altă localitate din apropiere. Din primele informaţii, se crede că motivul crimelor ar fi putut fi de natură economică. Pere P.P. era poreclit şi „Şeriful”, pentru că adesea, potrivit unor vecini, se plimba îmbrăcat ca un cowboy cu pistol şi o stea de şerif.