Iohannis – Băsescu, predare de ştafetă la Cotroceni

Iohannis  – Băsescu, predare de ştafetă la Cotroceni

După un deceniu petrecut în fruntea statului, preşedintele Traian Băsescu a declarat în conferinţa de presă de final de mandat că le mulţumeşte românilor pentru onoarea pe care i-au făcut-o de a le fi preşedinte timp de 10 ani şi că pentru aceasta le va fi dator să continue într-un fel sau altul la atingerea obiectivelor pe care românii le au.

Cu regretul că are „o lungă listă a oamenilor cu care a dat-o în bară”, Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul de preşedinte cu o conferinţă de presă care s-a vrut, potrivit şefului statului, o „poză reală” a României în 2014.

„Temele pe care le consider vitale sunt trei: securitatea României, România şi UE şi statul de drept”, şi-a început şeful statului discursul, susţinând că românii trăiesc într-o ţară sigură, fără „riscul unei invazii, a unei destabilizări plănuite la Moscova”, care are o „singură opţiune viabilă” UE.

„Îi voi preda domnului preşedinte Iohannis o ţară care îndeplineşte toate criteriile de convergenţă pentru a intra în zona euro”, a spus el. Iar dacă cu unii oameni a „dat-o în bară”, la acest capitol incluzând-o pe Alina Bica, fosta şefă DIICOT arestată pentru corupţie, Băsescu a recunoscut că are şi o satisfacţie: să audă „pesediştii bătrâni vorbind despre statul de drept”.

Fostul preşedinte a ţinut să-I liniştească pe români cu privire la posibila întrerupere a mandatului lui Klaus Iohannis în cazul în care acesta va fi declarat incompatibil în procesul care nu s-a încheiat încă: ”Indiferent care va fi decizia Curţii în procesul domnului Iohannis, mandatul preşedintelui nu se poate întrerupe”, a spus Traian Băsescu, în ultima sa conferinţă de presă ca şef al statului.

După şedinţa solemnă de învestire în cea mai înaltă funcţie a statului român, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului, noul preşedinte al României, domnul Klaus Werner Iohannis, a primit duminică, 21 decembrie a.c., Colanul de aur al Ordinului “Steaua României” de la preşedintele care şi-a încheiat cel de-al doilea mandat, Traian Băsescu, în cadrul ceremoniei de predare a ştafetei. Cele două cupluri prezidențiale au ciocnit un pahar de șampanie cu echipele de consilieri.

Klaus Iohannis a oferit o recepţie privată cu ocazia învestirii în funcție, la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis i-a mulţumit domnului Valentin Astănculesei pentru intonarea Imnului Naţional în deschiderea acestui eveniment.

Şi fostul preşedinte, Traian Băsescu, a dat o petrecere la final de mandat, într-o berărie din Bucureşti.

Despre autor

Iohannis – Băsescu, predare de ştafetă la Cotroceni

Iohannis  – Băsescu, predare de ştafetă la Cotroceni

După un deceniu petrecut în fruntea statului, preşedintele Traian Băsescu a declarat în conferinţa de presă de final de mandat că le mulţumeşte românilor pentru onoarea pe care i-au făcut-o de a le fi preşedinte timp de 10 ani şi că pentru aceasta le va fi dator să continue într-un fel sau altul la atingerea obiectivelor pe care românii le au. (mai mult…)

Despre autor

Publicitate

Românul Podcast

Publicitate

Hotnews.ro

Români în Madrid

Români în Madrid

Grupul românilor din Madrid pe Facebook

Contact

Contact Publicitate Banner Romanul.eu