Iohannis – Băsescu, predare de ştafetă la Cotroceni

Iohannis  – Băsescu, predare de ştafetă la Cotroceni

După un deceniu petrecut în fruntea statului, preşedintele Traian Băsescu a declarat în conferinţa de presă de final de mandat că le mulţumeşte românilor pentru onoarea pe care i-au făcut-o de a le fi preşedinte timp de 10 ani şi că pentru aceasta le va fi dator să continue într-un fel sau altul la atingerea obiectivelor pe care românii le au.

Cu regretul că are „o lungă listă a oamenilor cu care a dat-o în bară”, Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul de preşedinte cu o conferinţă de presă care s-a vrut, potrivit şefului statului, o „poză reală” a României în 2014.

„Temele pe care le consider vitale sunt trei: securitatea României, România şi UE şi statul de drept”, şi-a început şeful statului discursul, susţinând că românii trăiesc într-o ţară sigură, fără „riscul unei invazii, a unei destabilizări plănuite la Moscova”, care are o „singură opţiune viabilă” UE.

„Îi voi preda domnului preşedinte Iohannis o ţară care îndeplineşte toate criteriile de convergenţă pentru a intra în zona euro”, a spus el. Iar dacă cu unii oameni a „dat-o în bară”, la acest capitol incluzând-o pe Alina Bica, fosta şefă DIICOT arestată pentru corupţie, Băsescu a recunoscut că are şi o satisfacţie: să audă „pesediştii bătrâni vorbind despre statul de drept”.

Fostul preşedinte a ţinut să-I liniştească pe români cu privire la posibila întrerupere a mandatului lui Klaus Iohannis în cazul în care acesta va fi declarat incompatibil în procesul care nu s-a încheiat încă: ”Indiferent care va fi decizia Curţii în procesul domnului Iohannis, mandatul preşedintelui nu se poate întrerupe”, a spus Traian Băsescu, în ultima sa conferinţă de presă ca şef al statului.


După şedinţa solemnă de învestire în cea mai înaltă funcţie a statului român, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului, noul preşedinte al României, domnul Klaus Werner Iohannis, a primit duminică, 21 decembrie a.c., Colanul de aur al Ordinului “Steaua României” de la preşedintele care şi-a încheiat cel de-al doilea mandat, Traian Băsescu, în cadrul ceremoniei de predare a ştafetei. Cele două cupluri prezidențiale au ciocnit un pahar de șampanie cu echipele de consilieri.

Klaus Iohannis a oferit o recepţie privată cu ocazia învestirii în funcție, la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis i-a mulţumit domnului Valentin Astănculesei pentru intonarea Imnului Naţional în deschiderea acestui eveniment.


Şi fostul preşedinte, Traian Băsescu, a dat o petrecere la final de mandat, într-o berărie din Bucureşti.

Despre autor

Iohannis – Băsescu, predare de ştafetă la Cotroceni

Iohannis  – Băsescu, predare de ştafetă la Cotroceni

După un deceniu petrecut în fruntea statului, preşedintele Traian Băsescu a declarat în conferinţa de presă de final de mandat că le mulţumeşte românilor pentru onoarea pe care i-au făcut-o de a le fi preşedinte timp de 10 ani şi că pentru aceasta le va fi dator să continue într-un fel sau altul la atingerea obiectivelor pe care românii le au. (mai mult…)

Despre autor