De vineri, 1 iunie și până duminică 3, se va desfășura cea de-a VII-a ediție a „Alcalá Suena”, alcătuită din mai mult de 70 concerte de Se vor adăuga, de asemenea, grupurile , la care se adaugă titlurile de afiș și spectacolele Caselor Regionale locale,

Consilierul pentru Cultură, María Aranguren a declarat că „ toate stilurile muzicale își au locul în acest eveniment pentru că în acest fel participăm la toate manifestările culturale, facem un oraș. Va evolua si batucada TUPUJUME, formata din persoane cu diversitate intelectuala, si care a fost grupul cel mai votat de public”.

Vor fi in total 6 spatii care vor gazdui concertele. : Parque O ´Donnell, ca noutate anul acesta și după ce a fost renovat, Plaza de los Irlandeses, Plaza de las Bernardas, Plaza de Cervantes, care va fi epicentrul pentru că va găzdui spectacolele câștigătorilor diferitelor categorii, Plaza de San Diego și la Teatro Salón Cervantes, unde câștigătoarea Festivalului, tânăra 15 de ani, Marina Sánchez Viso, va evolua pe 3 iunie. la categoria Muzică Clasică.

Primarul orașului Alcalá, Javier Rodríguez Palacios, a declarat că recuperarea „Alcalá Suena pe 3, 4 și 5 iunie va fi importantă pentru oraș pentru că vom transforma orașul nostru vechi într-un peisaj magnific. Alcalá este un oraș plin de viață, cu o mare neliniște muzicală și de aceea Festivalul continuă să crească în fiecare an și este o veste bună pentru locuitori și pentru economia locală, deoarece generează activitate economică și proiectează o imagine pozitivă a Alcalá în străinătate.”

Juriul a ales câștigătorii pe baza diverselor stiluri muzicale Folclor, Fusion/WorldMusic, Indie/Pop, Copii/Familie, Jazz/Acustic/Clasic/Liric, Rock/ Metal, Soul/ Funk/ Rhythm & Blues. În plus, și pentru a maximiza atmosfera, vă puteți bucura de 5 parade între Calle Libreros și Plaza de Cervantes.

Proiectul se desfășoară în primul weekend din iunie începând cu 2015, în colaborare cu Alcalá es Música, o asociație coordonată de César Gallego, deoarece la acea vreme s-a detectat nevoia în oraș de a sprijini grupurile locale, de a le oferi vizibilitate și de a stimula țesătura muzicii locale. De atunci „Alcalá Suena” a crescut și Festivalul devine un reper, din acest an au fost prezentați mai mult de 400 participanți.

În acest ediție, ca noutate, s-au adăugat colaboratori, precum Inti Pérez, care este corespondentul Festivalului Sziget, și care anul acesta este sponsor al Alcalá Suena, și care a invitat unul dintre premiile finaliste de la Alcalá Suena , în special grupul GilipoJazz, la festivalul care va avea loc la Budapesta din 10 până 15 august.

Programa Alcalá Suena

Sursa: Aceasta vineri începe „ Alcalá Suena ” care va umple orașul cu muzică cu mai mult de 70 concerte gratuite în 6 locații diferite