Consiliul Local Alcalá de Henares a organizat astăzi o conferință de turism și sport în cadrul Planului de durabilitate a turismului, care are ca scop diseminarea tehnologiei în ambele sectoare. Sesiunile au avut loc în auditoriul Spitalului Vechi Santa María La Rica și au participat al doilea viceprimar și președinte al Orașului Sportiv Municipal, Alberto Blázquez, și primarul Sporturilor, Julián Cubilla.

Alberto Blázquez a subliniat că „Alcalá are trei axe strategice: cultură, turism și sport. Suntem unul dintre 10 Orașele din Patrimoniul Mondial, singurul din Comunitatea Madrid, -ai subliniat- aproape de aeroport, cu o importanta oferta hoteliera si catering, cu un centru istoric din ce in ce mai infloritor cu lucrarile de pietonizare pe care le desfasuram. Și odată cu munca tuturor cluburilor sportive pe care le adăugăm, găzduim tot mai multe evenimente majore. Acest Plan de Sustenabilitate –sa încheiat- este un instrument perfect pentru ca noi să facem un salt de calitate, deoarece cu câteva luni înainte de pandemie am oferit cele mai bune cifre ale noastre și suntem pe deplin recuperare mână în mână cu digitizarea.” o modalitate excelentă de a cunoaște un oraș din Patrimoniul Mondial, cum ar fi Alcalá de Henares și evenimente sportive precum Turneul Internațional de Fotbal pentru Tineret MADCUP, Turneul de Futsal Orașul Alcalá, Crucea Aniversară a Patrimoniului Mondial Alcalá, 10K Orașul Alcalá sau Semimaratonul Cervantes sunt un exemplu clar în acest sens”.

În timpul conferinței, oamenii de afaceri din sectorul turismului și managerii cluburilor sportive din Alcalá de Henares au pus cap la cap inițiative care vor servi la consolidarea legăturii dintre Sport și Turism. Printre principalele inițiative de referință prezentate în cadrul conferinței se remarcă propunerile Clubului de Atletism Ajalkalá reprezentat de Antonio Fernández Larragueta, Clubului de Atletism Cervantes reprezentat de Adrián Martín García, Clubului Inter Movistar reprezentat de Alejandro Bravo sau organizației MADCUP. a fost prezentat de José Ortiz Montero de Espinosa.

Sursa: Alcalá de Henares își întărește angajamentul față de Sport ca un motor economic și turistic