Guvernul a aprobat marți crearea programului de sprijin al Corpului Pompierilor din Generalitati pentru implantarea schimbarea modelului forestier și managementul, atât tehnic, cât și operativ, în situații de urgență cu risc climatic . Acest set de acțiuni presupune o întărire specifică a personalului pe anii 2022 – 2024 sezonalitatea pădurii campanii. Programul include încorporarea de 154 întăriri în această perioadă de timp cu un buget total de 9. 2003. 154 €.

Pe baza experienței acumulate în organizarea campaniei forestiere pe parcursul de ani de zile, Direcția Generală de Prevenire, Combatere a Incendiilor și Salvare a stabilit linii directoare globale de funcționare și organizare pentru a planifica campanii care vizează combaterea situațiilor de risc climatic și astfel să se poată face în fața episoadelor de incendii forestiere care au avut loc în timpul verii. si care, astazi, sunt si in afara acestei perioade.

In ceea ce priveste riscurile de incendii forestiere si vegetatie Se observa ca numarul de hectare arse nu urmeaza un model fix, deoarece cauzalitatea specifica a incendiilor de acest tip este strâns legată de diverși parametri precum sezonalitatea, factorii climatici s și caracteristicile topografice ale zonei afectate, ceea ce necesită o programare anuală pentru a se ocupa de resurse umane și materiale suficiente. Odată cu schimbările climatice, modelul incendiilor forestiere s-a schimbat și a evoluat, iar cu incendii cu comportament intens dincolo de perioada de vară. Campania forestieră ca atare este în prezent cu o lună mai lungă decât a fost în anul 2003 . Toate acestea necesită o schimbare a modelului de dispozitiv silvic pentru a consolida și îmbunătăți disponibilitatea resurselor, operațiunilor și a da acoperirea necesară unei campanii silvice pe tot parcursul resurselor, atât în ​​zona operațională, cât și în cea de coordonare: Pentru intarirea aerului se va angaja mai mult personal tehnic de specialitate cu un personal de armare de 6 tehnicieni pentru tot programul. Întărirea sălilor de control, în special ziua, cu o dotare de 37 operatori de control tehnicieni specialisti (C1) pentru intregul program si 28 mai multi tehnicieni pe o perioada de 3 luni în fiecare an Întărirea în domeniul comunicării pentru a răspunde cererii mass-media Consolidarea echipelor de Prevenirea permanentă forestieră (EPAF) permanentă în regiune și stingerea incendiilor odată ce acestea sunt sub control cu ​​un efectiv de 9 ofițeri de prevenire a pădurilor prima activă (EPAF). . Creștere semnificativă a consolidării logistice, cu 42 șoferi de muncă temporară cu card B, mai mult decât angajarea a 2 șoferi cu un card B, angajat pe o perioadă de 6 luni în fiecare an pe toată durata programului. Pe de alta parte, Unitatea de Logistica si Suport Aerian va fi consolidata cu angajarea a 4 soferi Consolidarea Unitatii Tehnice GRAF, cu 4 specialisti tehnicieni. Intarirea personalului de administratie cu persoane, în vederea susținerii pe tot parcursul programului Subdirecția Generală Operațională, Subdirecția Generală Tehnică și Subdirecția Generală Administrație și Resurse Umane Sursa: Guvernul aprobă un program de sprijin al pompierilor care intenționează să includă 154 posturi de întărire până la 2024