Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena i Garcia, și primarul orașului Palafrugell, Josep Piferrer i Puig, au semnat astăzi un acord de colaborare pentru crearea unui Birou de servicii pentru cetățeni (OAC) în comun între Generalitat-Mossos Poliția d’Esquadra și Poliția Locală Palafrugell.

În declarații către presă, consilierul Elena a subliniat că „ serviciile de securitate și urgență trebuie să garanteze drepturile și libertățile cetățenilor și în special cei mai vulnerabili, iar a face acest lucru din apropiere este singura modalitate de a face acest lucru ”. Elena a mulțumit Primarului și Poliției Locale pentru angajamentul față de munca comună și a explicat că scopul acestui nou birou comun este „ să lucreze mai mult și mai bine, mai coordonat, mai eficient și într-un mod mult mai convenabil. serviciu pentru cetăţeni ”.

În acest sens, şeful de Interne a subliniat că cu acest angajament comun, fiecare din competenţele proprii dar cu coordonare absolută, este cel mai bun mod de a face lucrurile: cu apropiere, colaborare și complicitate ”

La rândul său, primarul Palafrugell, Josep Piferrer, a subliniat importanța de a avea o instalație de această natură, primul din regiunea Baix Empordà. Astfel, Piferrer a menționat că „ avem o Poliție locală de proximitate și cu vocație de serviciu, care va oferi și acum o atenție de prim nivel pentru cetățenie datorită colaborării cu Mossos d’Esquadra ”.

Integrarea celor două forțe de poliție într-un singur Birou de Serviciu Cetățean răspunde nevoii de unire a forțelor și resurselor în materie de securitate și va aduce îmbunătățiri atât pentru Poliția de bază. Zona La Bisbal d’Empordà, precum și pentru cetățeni. Pe de o parte, va permite o mai bună coordonare și cooperare polițienească și, pe de altă parte, unificarea recepționării reclamațiilor va crește serviciul către public și acoperirea orară a serviciului de îngrijire. Biroul de Servicii pentru Cetăţeni Palafrugell din 2019 a colectat 40, 12 % din plângerile ABP din La Bisbal.

Sursa: Consilier Elena: „Noul comun Biroul Mossos și Poliția Locală din Palafrugell va permite un serviciu mai bun cetățenilor”