Proiect promovat de APREM în cadrul unui acord

Unitatea de Neonatologie a Serviciului Departamentul de Pediatrie din cadrul Spitalului Universitar Infanta Cristina participă la proiectul „ConTacto. Piele pe piele la bebelușii prematuri”, promovat de Asociația Părinților Copiilor Prematuri din Comunitatea Madrid (APREM). Entitatea a semnat un acord-cadru cu Departamentul de Sănătate din Comunitatea Madrid, astfel încât spitalele publice din regiune să poată oferi sprijin emoțional și profesional pacienților prematuri din familii defavorizate care, din diverse circumstanțe, întâmpină dificultăți în efectuarea îngrijirii și însoțirea copiilor lor în timpul internării și în primele luni după externare. Obiectivul acestei acțiuni este de a contribui la atenuarea problemelor majore de morbiditate suferite de copiii prematuri.

The proiectul este structurat în jurul a două acțiuni diferite: pe de o parte, asigurarea spitalului cu un serviciu de babysitting nașă/nașă cu voluntari de la APREM și, pe de altă parte, acordarea de sprijin și consiliere profesională familiilor, precum și sprijin informal prin veteran. familiile în casele lor pe parcursul celor trei/patru luni de la externarea copilului.

Principalii beneficiari vor fi mamele fără familie sprijin sau cu puțin sprijin, migranți cu program intensiv de lucru, bebeluși care urmează să fie adoptați și familii care trebuie să aibă grijă de altul copiii sau care trebuie să se întoarcă la locul lor de reședință în alte municipii înainte ca copilul să fie externat și care s-au născut înainte 37 săptămâni de gestație.

Acest proiect este susținut de Societatea de Neonatologie și face parte din obiectivele Planului de Umanizarea și îngrijirea pacienților și a familiilor acestora din Comunitatea Madrid, în special obiectivul său de a „asigura o acțiune umanizată în situații de risc social deosebit, garantând interesul superior al minorului.”

Sursa: Comunitatea Madrid – Infanta Spitalul Cristina va oferi babysitting „nași” și „nași” familiilor defavorizate de copii prematuri 05