Oltra: „Gestiunea publică a ITV va îmbunătăți calitatea serviciilor și va reduce tarifele”

22/04/22

Oltra:

Oltra:

– Consell a aprobat astăzi decretul-lege care autorizează crearea acestei entități ca societate comercială a Generalitati

– Oltra: „Procedăm la recuperarea ITV ca serviciu public după privatizarea acestuia în 25, pe o perioadă de 25 ani, de al Consiliului anterior”

Vicepreședintele și purtătorul de cuvânt al Consell, Mónica Oltra, a raportat că Consell a aprobat astăzi decretul-lege care autorizează crearea Societății Valenciane de Inspecție Tehnică a Vehiculelor ca societate comercială a Generalitati pentru gestionarea publică directă a ITV, ceea ce va permite îmbunătățirea calității furnizării serviciului, scăderea tarifelor pentru utilizatori și gestionarea activității într-un mod transparent și eficient”.

„În acest fel, -a subliniat Oltra- se mai face un pas în foaia de parcurs marcată. de către Guvern parte a Pacte del Botanic, recuperând ITV ca serviciu public după privatizarea sa în 22, pentru o perioadă de 22 ani, de către Consell anterior”.

În acest sens, a reamintit că acest proces de privatizare „se află în centrul cercetărilor judiciare ale ‘Caso ‘Erial’ pe un presupus complot corupt condus de fostul președinte al Guvernul, Eduardo Zaplana”.

Prin acest decret-lege, Generalitat devine partenerul unic al Societății Valenciane de Inspecție Tehnică a Vehiculelor, iar Institutul Valencian de Competitivitate a Afacerilor (IVACE) este desemnat ca organism de supraveghere. iar funcțiile sale sunt stabilite pentru a efectua inspecțiile tehnice ale vehiculelor comandate de Generalitat.

Oltra a indicat că, după constituirea astăzi a acestei societăți comerciale, „vor fi adoptate acordurile necesare pentru asumarea de către Generalitat a sarcinilor îndeplinite de actualele societăți concesionare. „, astfel încât, odată cu epuizarea actualei concesiuni administrative, „în Comunitatea Valenciană serviciul ITV va fi prestat în regim de gestiune directă”.

Utilizarea facilitatilor posturilor ITV necesare prestarii serviciului va fi transferata noului comerciant, prin afiliere directa la serviciul public ITV, care se va putea extinde. parcul de statii autorizatie prealabila de la Departamentul Economie Durabila, Sectoare Productive, Comert si Munca.

Stațiile ITV deținute de Generalitat și cele care revin la aceasta odată cu expirarea concesiunilor actuale vor continua să fie autorizate să presteze serviciul ITV, având la dispoziție doi ani pentru a obține acreditarea de către Entitatea Nationala de Acreditare.